Ferhat Tunç Şişli Meydanı, Özgürlük Mahkûmları, Çav Bella, Savaşa Hayır parçalarının yanı sıra bir de Kürtçe söylediği türkülerle direnişteki Tekel işçilerine unutulmaz bir gün yaşattı.

Tekel işçileriyle dayanışma için Ankara'ya gelen sanatçı ferhat Tunç işçiler tarafından çoşkuyla karşılandı.Ardı ardına söylediği şarkılara işçiler hep bir ağızdan eşlik ettiler ve halaylar çektiler.Sanatçı Ferhat Tunç ayrıca yaptığı konuşmalarda emeğin en yüce değer olduğunu vurgulayarak Tekel işçilerinin onurlu mücadelesini selamladığını söyledi.

"Kardeşler, bu akşam burada Halkların Kardeşliğinin ne anlama geldiğini çok daha iyi görüyor ve anlıyoruz. Türksünüz, Kürtsünüz, Alevi veya suni olabilirisiniz ama bu onurlu mücadelenin neferleri olarak, emekçileri olarak birsiniz ve bir aradasınız. Sizler aynı zamanda ülkemiz barışının ve halkların kardeşliğinin teminatısınız. Bu birlikteliğinizi ve onurlu mücadelenizi selamlamak, sizlerle aynı duyguları paylaşmak adına buradayım. Hepinizi yürekten selamlıyorum” dedi.

İşçilerin “Tekel seninle guru duyuyor, yaşasın halkların kardeşliği” sloganları içinde konuşmasını sürdüren sanatçı Ferhat Tunç, “Etnik kökeniniz ve inançlarınız farklı olabilir ama siz aynı göğün altında aynı acıları yaşıyor, aynı polis copuna hedef oluyor ve aynı zehirli gazları soluyorsunuz. Türkiye’nin çeşitli kentlerinden çoluk çocuğunuzu, evinizi barkınızı bırakarak geldiğiniz Ankara’nın buza kesen bu soğuğunda büyük bir dayanışma ve direngenlik gösteriyorsunuz. Emperyalist çıkarlar uğruna Hükümetin Tekel’i özelleştirmesi ve sizlerin sokağa bırakılmış olmanız asla kabul edilecek bir şey değildir. Sizler kazanılmış haklarınızı korumak adına buradasınız ve bu onurlu mücadelede yalnız değilsiniz. Hükümet bu tutumuyla sizleri açlığa mahkûm ediyor ve en önemlisi de çocuklarınızın geleceğini karartmaya çalışıyor. Bu insanlık dışı tutumu şiddetle kınıyorum”dedi.

Ayrıca “bu anlamsız savaşın son bulmasını artık kan dökülmemesini istediğini” belirterek barış mesajları veren Ferhat Tunç’u işçiler, “TEKEL seninle gurur duyuyor” sloganları eşliğinde uğurladılar.