Tunceli Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, su verilememesinin FEDAŞ’tan kaynaklandığı belirtilmişti.

FEDAŞ tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: “Basına ve Kamuoyuna açık haber sitelerinde bu şekilde bir açıklama yapılmış ve yine bu haberi Tunceli’de su kesintisinden mağdur olan vatandaşlarımız okuduğunda kurumumuz hedef olmaktadır.

Konu hakkında Belediyeye ait Pülümür vadisi Zağge mevkiinde bulunan Su pompalarının enerji aldığı Kutudere-Hanköy-Zağge Elektrik Yüksek Gerilim hattımızdan Dün saat 12:30 civarlarında enerji kesintisi olduğuna dair tarafımıza CRM(Arıza Kayıt Sistemi)’e arıza bildirilmiş, Dün yoğun yağış nedeni ile bölgede Şehit Mehmet Karakolundan 5 km Pülümür vadisine doğru olan Elektrik hattına enerji verilmiştir.

Yağış ve havanın kararması nedeni ile Belediye Su pompası ve Hanköy köyüne ait kısım arızası ekibimizce dün tespit edilmiş olup arızanın Pülümür çayından suyun karşısında kopan iletkenlerden dolayı olduğu görülmüş, bu mevcut arıza bugün saat 11:00 sıralarında ekiplerimizce TULUM ile suyun karşısına geçilerek giderilmiş ve bu saat itibari ile Belediye de ilgili kişiler enerjinin verildiği yönünde bilgilendirilmiştir.

Belediye ekipleri ile yapmış olduğumuz görüşmeler sonucunda Su pompalarına ait Trafonun mevcut arızası nedeni ile (Su pompalarını besleyen belediyeye ait Elektrik Tesisatı) halen pompaları devreye alamadıklarını belirtmişlerdir. Kurumumuzca haberde yer aldığı gibi 3 günden itibaren elektrik kesintisi yaşanmamış, Yukarıda belirttiğimiz tarih ve saatler arasında enerji kesintisi olmuştur.

Ayrıca Belediye Su pompası Elektrik Hizmet kalite yönetmeliği ve Yine Elektrik Piyasası Sistem Bağlantı Yönetmeliği gereği ÖZEL ABONELER Kapsamına girmekte ve Kamu Hizmeti veren Özel Abonelerin Elektrik Dağıtım Şirketince Elektrik Verilememesi-Enerji Kesintisi Yaşanması durumlarında Jeneratör Tesislerini devreye almak ve Sistemi Çalıştırmak ile sorumludurlar.

Bu anlamda Kamuoyuna bu tür bir yanlış anlaşılmaya yer verilmemesi açısından yukarıda ki haberin tarafınızca tekziplenmesini ve yine açıklamamızın haber olarak bildirilmesini talep etmekteyiz.”