BDP İl Eşbaşkanı iken 2011 yılında tutuklanan ve 2018 yılı Haziran ayında tahliye edilmesi gereken Enber Kürtgözü Bakıray’ın, ayakta sayım vermediği iddiasıyla infazının yakıldığını söyleyen eşi Hasan Bakıray, 12 yaşındaki oğlu Jehat ile birlikte İHD Şubesi’nde basın toplantısı düzenledi.

Eşinin 2011 yılında gözaltına alınarak tutuklandığını belirten Bakıray, “Çeşitli cezaevlerinde kaldıktan sonra en son Burhaniye Cezaevi’nde ayakta sayım vermediği iddia edilerek beş günlük hücre cezası aldı. Normalde Haziran ayının 26’sında tahliye edilmesi gerekiyordu. Ancak infazını yaktılar. İtirazlarımız kabul edilmezse iki yıl üç ay fazladan yatması gerekecek. Bu karar gerek bende gerekse yıllardır annesini görmeyen oğlumda şok etkisi yarattı. Şu anda İzmir Şakran Cezaevinde bulunan eşim kanser hastası ve hastalığı devam ediyor” dedi.

Belediyede çalışırken eşi nedeniyle işten atıldığını ve oğluyla birlikte çok ciddi mağduriyetler yaşadıklarını ifade eden Hasan Bakıray, “Eşim il eşbaşkanı iken yaptığı açıklamalar ve katıldığı etkinlikler nedeniyle tutuklandı. İddianameyi hazırlayan ve tutuklayanlar FETÖ’den kaynaklı görevden alındı. Ancak mağduriyetlerimiz devam etti. Küçük oğlum var. Sürekli anne hasretiyle büyüyor. Bu kararın düzeltilmesi yönünde kamuoyundan duyarlılık bekliyoruz” diye konuştu.

Açıklamada konuşan 12 yaşındaki Jehat Bakıray ise, annesinin bir an önce cezaevinden çıkmasını beklediğini söyledi.

Bakıray’ın avukatının verilen cezanın hukuksuz olduğunu kendilerine ifade ettiğini belirten İHD Şube Başkanı Gürbüz Solmaz da, “Şu anda Burhaniye Cezaevi’den gelecek dosya bekleniyor. Onun gelmesiyle avukatı itirazda bulunacak. Bizler de en kısa zamanda bu mağduriyetin sona ermesini bekliyoruz. Tahliye edilmesi gereken bir kişinin basit gerekçelerle infazının yakılması, iki yılın üzerinde cezaevinde kalması, çocuğun annesiz bırakılmasını doğru bulmuyoruz. Ayrıca kanser hastası bir tutuklu ve tedavi olması gerekiyor” dedi.