CHP PM Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında genel merkezde olağanüstü toplandı. Yaklaşık iki buçuk saat süren toplantıda disipline sevk işlemleri görüşüldü. Görüşmede, Gürsel Erol için disiplin kararı çıktı. Erol, CHP PM tarafından oy çokluğu ile tedbirli olarak “kesin ihraç” talebiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edildi.

CHP PM üyeleri Erdal Aksünger, Eren Erdem ve Necati Yılmaz da Kılıçdaroğlu’na istifa çağrısı yapmıştı ancak bu isimler toplantının gündeminde değildi. Kılıçdaroğlu’nun sadece Erol hakkında dosyayı üyelere sunduğu belirtildi. Gürsel Erol’un ise oturma eylemi çağrısının ihracına giden yolu açtığı ifade edildi.

CHP parti tüzüğünde kesin çıkarma gerektiren parti suçlarında, “Partinin temel ilkelerine aykırı siyasal çalışmalara ve eylemlere katkıda bulunmak” maddesi yer alıyor.

Gürsel Erol, 24 Haziran seçimlerinin ardından parti yönetimini istifaya davet etmişti.

Erol, CHP Genel Merkezi önünde de oturma eylemi başlatacağını açıklamıştı.

CHP'li Erol'un açıklamalarının ardından, CHP'de istifa tartışmaları şiddetlenmiş, Parti Meclisi olağanüstü toplantı kararı almıştı.

CHP Parti Meclisi'nin, disiplin dosyalarını görüşeceği duyurulmuştu.

Partiye yakın kaynaklar, Kılıçdaroğlu'nu istifaya davet eden Gürsel Erol'un, ihraç talebiyle disipline sevk edileceğini belirtmişti.