CHP Milletvekili Gürsel Erol, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’ya ilde yaşanan dağ keçisi ölümlerini sordu. Erol, konuya ilişkin gerekli incelemelerin yapılması talebinde bulundu.

Her iki bakanlığa konuya ilişkin mektup yazan Erol, mektubunda son günlerde, Tunceli’nin belli bölgelerinde şüpheli dağ keçisi ölümlerine rastlandığını belirterek, “Pülümür Vadisi’nde 8 dağ keçisi ölü bulunmuştur. Yerel ve ulusal basına da yansıyan ölümlerle ilgili yüksek kesimlerde tespiti yapılamayan başkaca hayvan ölümlerinin olabileceğini ve çalışmaların sürdüğü belirtilmiştir” ifadelerine yer verdi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı bünyesinde yer alan ” Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi”nde de veteriner çalıştırılmadığını ifade eden Milletvekili Erol, bu tip acil ve anlık müdahale gerektiren durumlar açısından kadrolu veterinerin çalıştırılması gereğini belirtti.

Ölümlerle ilgili evcil sürülerden geçtiği tahmin edilen veba şüphesi bulunduğunu belirten Erol,  Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba’ya inceleme yapılması için çağrıda bulundu.