Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, Özel Hareket Daire Başkanı Selami Türker, İstihbarat Daire Başkanı Sabit Akın Zaimoğlu, Terörle Mücadele Daire Başkanı Hasan Yiğit ve Tanık Koruma Daire Başkanı İlker Arslan ile birlikte Tunceli’ye geldi.

Kent ziyareti kapsamında ilkin Tunceli Valiliği’ni ziyaret eden Uzun ve beraberindekileri Vali ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Vedat Çolak, Cumhuriyet Başsavcısı Behçet İşlek, Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde İpek, İl Emniyet Müdürü Doğu Ateş ile İl Jandarma Komutanı Albay Sinan Şen karşıladı.

Valilik şeref defterin imzalayan Uzunkaya’ya Vali ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel tarafından kentteki hizmetler hakkında bilgi verildi.

Valilik çıkışında basın mensuplarına açıklama yapan Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, “Uzun yıllar sonra ilk kez geldiğim Tunceli’de birisi gözümü bağlayıp getirmiş olsa burada gözümü açsa çok farklı bir Tunceli gördüğümü o zaman daha net ifade ederdim. Tunceli’nin çehresi de sosyal hareketliliği de imkanları da şartları da çok olumlu yönde gelişmiş. Tunceli, 2018 yılı itibariyle emniyet asayiş hizmetlerinde son derece olumlu bir tablo çizdi. Gerek mala gerek şahsa karşı işlenen suçlar itibariyle olumlu bir tablo sergiliyor” dedi.

Uzunkaya, valilik ziyaretinin ardından emniyet ve jandarmayı da ziyaret ederek kentten ayrıldı.