İlçe Örgütü adına açıklama yapan İbrahim Gül, “İki yıla yakındır Pertek Belediyesini yöneten CHP ve onun belediye başkanı, tek adam yönetim anlayışını ısrarla sürdürmektedir. Halkçı, şeffaf ve en nihayetinde Derman Belediyeciliği söylemleri ile yönetime gelen bu anlayış, halkı hızlıca unutmuştur. İki yıla yakındır yönetilen belediyede halkın iradesi bugüne kadar esas alınmamış, benmerkezci bir yönetim anlayışı hâkim olmuştur” dedi.

Seçilen başkanın halka “birlikte yöneteceğiz” sözünde bulunduğunu ifade eden Gül, “İşçi alımında ortaya çıkan ve çeşitli kesimlere kadro dağıtan anlayış, aralık ayında arsa satışlarıyla ilgili alınan meclis kararından sonra da rant dağıtımına vesile olacaktır. Çünkü belediyenin ve dolayısıyla halkın olan mülklerin satışı yine halka sorulmadan ve halkın iradesi esas alınmadan satışa çıkarılmıştır! Eğer belediyeye bir mülk alınacak veya belediyenin bir mülkü satılacaksa buna mutlaka halk karar vermelidir!” diye konuştu.

Belediyenin Aralık ayı meclis toplantısında arsa satışları ile belediye lojmanlarının satışa çıkarıldığını belirten Gül, “Belediyenin Aralık ayı meclis toplantısında arsa satışlarının yanı sıra, Kaledibi Mahallesi 487 ada 7 parselde bulunan binalar ile İstiklal Mahallesinde bulunan 192 ada 15 parseldeki yoksul halkımızın oturduğu belediye lojmanlarının da bu satışların içine alındığı görülmektedir. Kırk iki parselden oluşan ve yaklaşık üç bin dönüme tekabül eden bu satışın adı, belediyeyi tamamen mülksüzleştirme ve talan satışıdır! Ayrıca yanlış bir karar olan bu satışların neden yapıldığı, hangi ihtiyacı karşılamak için yapılacağı konusunda halka bilgi verilme gereği bile duyulmamıştır. Belediye Meclisinde yapılan oylamada bu satışlara çekimser kalmanın da onaylamak olduğunu buradan bir kez daha hatırlatırız. Belediyenin içine girdiği ekonomik çıkmazı aşmanın yolu belediyeye ait bütün taşınmazları satmakla aşılamaz. Belediye Başkanı kalan üç yılını satılan arazi ve binalardan elde ettiği gelirle mi bitirmeyi planlıyor? Aslında içine düşülen kriz aynı zamanda bir yönetememe krizidir. CHP Belediyesi geçmiş beş yılın hesabını sormak bir yana dosyaları tozlu raflara kaldırarak adeta geçmişin üstünü örtmüştür” şeklinde konuştu.

Emek Partisi olarak halkın haklı tepkisine neden olan yanlış karardan bir an önce dönülmesi gerektiğine vurgu yapan EMEP İlçe Yöneticisi İbrahim Gül, “Belediyenin mali durumuna dair tablo kalem kalem halka açıklanmalıdır. Halkımızın büyük fedakârlık ve çabalarıyla kazanılan bu mevzilerin ben bilirim, ben yaparım anlayışıyla yönetilmesi çözümsüzlüğü derinleştiren anlayıştır. Çözüm; halkın iradesine dayanan demokratik bir anlayışa dayanarak yönetmektir. Bir kez daha belirtelim ki, halkın iradesinin etkin olmasının yolu, mahalle, kadın ve gençlik meclislerinden oluşan Halk Meclislerinin yönetmede doğrudan rol almasından geçer.

Bugün belediyede karşı karşıya kalınan durum; kentin temel sorunları üzerinde fikir üreten, tartışan ve çözüm önerileri sunan meclislerin olmayışıdır. Pertek Belediyesi halkın iradesini esas almadığı sürece, bütün yanlış uygulamalarının karşısında durmak, eleştirilerimizi yöneltmek ve halkımızla dayanışma içinde olmak mücadele anlayışımızın sorumluluğudur” ifadelerini kullandı.