“19-26 Aralık 1978'de yaşanan Maraş Katliamının acıları hafızamızda!” başlığıyla yapılan açıklamada, “42 yıl önce yaşanmış ve başından sonuna kadar planlı ve organize olduğu ortaya çıkmış Maraş Katliamı’nda resmi rakamlara göre yedi gün süren olaylar sırasında 111 insan katledilmiş, Alevilere ait 200’ün üzerinde evin yakıldığı, 100’ü aşkın işyerinin tahrip edildiği açıklanmıştır. Resmi olmayan rakamlar ise bu tablonun çok daha korkunç boyutlarda olduğunu ortaya koymaktadır.
Katliamdan sadece birkaç gerici faşist değil dönemin bütün siyasi güçleri sorumludur. Katliamla ilgili bir kısım katiller yargılanarak en düşük cezalara çarptırılmış katliamı gerçek anlamda düzenleyen, planlayan ve uygulayanların çok büyük bir kısmı yargılanmamıştır. Davanın bir numaralı sanığı Ökkeş Kenger (Şendiller) uzun yıllar devam eden davanın ardından beraat ettirilerek milletvekili seçilmiştir. Hatta Meclis İnsan Hakları İnceleme Komisyonu üyeliğine dahi getirilmiştir” denildi.
Katliamın ne ilk ne de son olduğunun kaydedildiği açıklamada, “Pandemide binlerce yoksul işçi, emekçi hükümetin almadığı önlemler yüzünden ölüyor! Aydınlar, gazeteciler hedef gösteriliyor! Bir daha asla olmaz dediğimiz insanlık suçlarının misliyle işlendiği günümüzde, hâlâ Alevi evlerine konan çarpı işaretleriyle aleviler tehdit ediliyor; halkları, itlaf edilecek ‘haşareler’ yerine koyarak Maraşları, Çorumları, Madımakları hatırlatıyor faşizm!
Halkalara karşı işlenmiş suçların, katliamların sorumluları hesap verinceye kadar, devletin kontra organlarının sorumluluğu mahkûm edilinceye kadar mücadelemiz sürecek! 
Katliamlara maruz kalmaktan emekçiler ancak birleşik bir mücadele yürüterek kurtulabilir. İnsanlar hunharca katledilirken kılını bile kıpırdatmayan gericiliğin, buna politikalarıyla yol açan rejimin, paramiliter güçlerin dize getirilmesi ancak bu yolla mümkündür. Maraş Katliamını unutmayacağız, unutturmayacağız!” ifadelerine yer verildi.