Emek Partisi tarafından yapılan açıklamada, benzeri katliamların Suruç ve Ankara tren garı patlamasıyla devam ettiği belirtildi.

Açıklamada, “Madımak yangınını bir an önce söndürmek için harekete geçmeyen, 35 kişinin göz göre göre ölmesine seyirci kalan, otel önünde birikerek tezahürat yapanlara “öfkeli vatandaş” kategorisinde hoşgörü gösteren, yıllarca süren dava boyunca delil karartan, faillerin kaçmasına göz yuman siyaset biçimi bugün de hüküm sürüyor. Bugün Ankara Tren Garı katliamında 102 kişinin ölümüne sebep olan canlı bomba katliamında da faillerin kaçmasına göz yumulurken, katliamda sorumluluğu bulunan kamu görevlilerinin yargılanması ve gerçek sorumluların açığa çıkarılması engellenmektedir” ifadelerine yer verildi.

Emek Partisi açıklamasında, “Madımak yangını asla tarih olamamış; o gün açılan yara bugün derinleşmiştir. Bir daha asla olmaz dediğimiz insanlık suçlarının misliyle işlendiği günümüzde Madımak kendisini sürekli hatırlatmaktadır. Sivas katliamını unutmayacağız, unutturmayacağız” denildi.