EMEP GYK Üyesi Mustafa Taşkale, Diyarbakır İl Başkanı Çağla Yolaşan, Dersim İl Başkanı Ergin Tekin, Elazığ İl Başkanı Murat Zülfikar, Dersim Belediye Meclis Üyesi Elif Özer, Emek Gençliği MYK üyeleri Yıldıray Coşkun, Mesut Baylav ve birçok parti üyesi incelemelere katıldı.

Heyetin yaptığı inceleme sonrasında yapılan açıklamada, “Deprem sonrası yaptığımız incelemeler sonrasında çok sayıda evin hasar gördüğünü belirtiyor, orta hasarlı evlere yurttaşların girmemesi ve daha güvenli alanların yaratılıp günlük yaşamlarının sağlanması için gerekli adımların hızlıca atılması gerektiğini hatırlatıyoruz. Bu anlamda parti örgütlerimiz ihtiyaç duyulan her türlü yardımı örgütleyip dayanışma gösterecektir. Halkımızın yaralarının sağalması konusunda halkımızla birlikte olduğumuzu bir kez daha belirtiyoruz” ifadelerine yer verildi.

Gelişmiş ülkelerde yaşanan depremlerdeki can kaybının azlığına dikkat çekilen açıklamada, hükümetin aktif fay üzerindeki bütün yerleşim alanlarında hızlıca tespitler yaparak oturmaya elverişli olmayan yapıların güvenli hale getirilmesi gerektiğini kaydedildi.

Benzer depremler yaşanabileceğinin hatırlatıldığı açıklamada, depremlerden ders çıkarılması gerektiği dile getirildi.

EMEP heyeti açıklamasının sonunda, depremzedelere yardımda bulunmak isteyen yurttaşların aşağıdaki telefon numarasından EMEP Elazığ İl Başkanı Murat Zülfikar ve Emek Gençliği MYK Üyesi Yıldıray Coşkun'a ulaşabileceği belirtildi.

Murat Zülfikar - Emek Partisi Elazığ İl Başkanı: 0538 417 33 07

Yıldıray Coşkun - Emek Gençliği MYK Üyesi: 0544 532 10 19