İl örgütü tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi;
İşçi sınıfının uluslararası birlik, mücadele ve dayanışma günü 1 Mayıs’ı ekonomik kriz, siyasi baskılar ve tablosu her geçen gün ağırlaşan pandemi koşullularında kutlayacağız.
Pandemiyle geçen son bir yılda patronlar kârlarına kâr katmakla kalmadılar, devletin açıkladığı 100 milyar liralık destek paketinin 98 milyar lirası yine patronların cebine girdi. Bu da yetmedi iktidar, patronların 230 milyar liralık vergi borçlarını sildi. “Her şart altında çarklar dönecek” diyen iktidarın politikalarından biz işçi-emekçilerin payına düşen ise, ağır sömürü koşullarında ölümüne çalışmaya zorlanmak, esnek çalışma, ücretsiz izinler ya da kod 29 adı altında damgalanarak işten atılmak oldu. 
Ekonomik kriz nedeniyle ülkede açlık sınırı 3 bin 146 liraya yükselmişken asgari ücretle çalışan milyonlarca işçi açlık sınırının altında 2 bin 825 liraya çalışıyor. TÜİK’in gerçekleri gizlemeye yönelik tüm çabalarına rağmen işsizlik ve enflasyon rakamları rekor kırıyor. Ülkede işsizlik, açlık nedeniyle intiharlar, pazarlardan, çöplerden yiyecek artıkları toplamak, alışıldık görüntüler haline geldi.
Tek adam iktidarı pandemi sürecini bu sömürü düzenini devam ettirmek için baskı ve yasakları arttırmanın fırsatına dönüştürdü. Pandemiyle mücadele için 28 gün tam kapanma, işçi-emekçilere sosyal destek ve yaygın aşılamanın zorunlu olduğunu söyleyen bilim insanları ve sağlık örgütlerinin sesini duymayan iktidar pandemiyi sadece işçi grevlerini, her türlü hak ve eylemi yasaklamak için hatırladı. Üniversitelerine kayyum atanmasına karşı çıkan öğrenciler, iktidarın İstanbul Sözleşmesi’nden çıkarak eşitlik mücadelelerine darbe vurmasına karşı çıkan kadınlar, parti kapatmaya karşı çıkıp Kürt sorununun barışçıl-demokratik çözümünü savunanlar karşılarında devletin yasak, baskı, gözaltı ve tutuklamalarını buldular.
Ekonomik kriz, siyasi baskılar ve pandemi karşısında işçi sınıfımız ve halklarımızla birlikte 2021 1 Mayıs’ını taleplerimizi haykırdığımız bir mücadele günü olarak kutlayacağız. 
Yüzlerce, binlerce işçiyi dip dipe çalışmaya zorlayarak çarkları döndürmekle, lebaleb diyerek tıklım tıklım parti kongreleri yapmakla övünen siyasi iktidarı, 2021 1 Mayıs’ını pandemi ya da herhangi bir başka gerekçe ile yasaklamaya kalkışmaması konusunda şimdiden uyarıyoruz. İşçi sınıfının uzun mücadeleler sonucu uluslararası birlik mücadele ve dayanışma günü olarak kutlama hakkını kazandığı 1Mayıs’a yönelik engelleyici ya da yasaklayıcı hiçbir kararı kabul etmeyeceğimizi ilan ediyoruz. 
Mart ayında ilimizde ki vaka oranı 100 binde 26 iken şimdi 10 kat artarak 100 binde 266’ya çıkmış olmasının sebebi halkımızda değil, hiçbir önlem almadan, halkı sürü bağışıklığına terk eden iktidarın kendisine aittir! 

Emek Partisi olarak, elektrik işçilerinden karayolları işçilerine, Munzur Su işçilerinden Mercan HES işçilerine, Belediye işçilerinden Tekstil işçilerine kadar tüm emekçilere çağrımızdır; 1 Mayıs’ı başta iş yerlerimiz olmak üzere tüm alanlarda kutlayalım! 
İşsizlikle boğuşan halkımızı, güvenceli gelecek isteyen gençlerimizi, eşit haklar talep eden kadınlarımızı, tarım araçlarını haciz ettirmek zorunda kalan ve her şeye rağmen üretim için mücadele eden üretici köylümüzü, doğa talanına karşı yaşam alanlarını savunan halkımızı, iş yerlerini kapatmak zorunda kalan esnafımızı kendi talepleriyle Dersim’de 1 Mayıs alanlarına çağırıyoruz!
İşçi sınıfı ve emekçi halklarımızı, bütün emek ve demokrasi güçlerini 2021 1 Mayıs’ını güvenceli iş, insanca yaşam, hak ve özgürlükler için güçlü ve yaygın bir şekilde kutlamak için, birleşmeye ve mücadeleye çağırıyoruz.