Emep tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi :

MURAT YILDIZ İKTİDARIN SAVAŞÇI POLİTİKALARI SONUCUNDA ÖLDÜRÜLMÜŞTÜR!

İş, barış ve özgürlük mücadelemizi büyütelim!

Kürt sorununda “Çözüm masasının” devrildiği “çözüm sürecinin” sonlandırıldığı dönemde “Yeni Osmanlıcılık” hayalleriyle sürdürülen yayılmacı dış politikanın yanı sıra içerde de savaşçı politikalara hız verilmiştir. O günden bugüne, iktidar seçilmiş belediye başkanlarının yerine atanan kayyumlarla halkın iradesini yok saymış, binlerce siyasetçiyi, devrimciyi göz altına alıp tutuklamış ve savaşçı politikalarını devam ettirmiştir. ‘Çözüm süreci’ diye adlandırılan dönemde, ölümler durmuş Türkiye halkları geleceğe umutla bakar olmuştu. İktidarını kaybedeceğini anlayan AKP hükümeti, şiddetten beslendiği gerçeğiyle savaşı tırmandırmış ve ölümlerin artmasına sebep olmuştu. Sivil ölümleri de o günden bugüne devam ediyor! 

Murat Yıldız’ın öldürülmesi de Kürt sorunun demokratik eşitlikçi temelde çözülememiş olmasının bir sonucudur. Bu politikalar her gün yoksul emekçilerin ölümüne mal oluyor! En son Ovacık kırsalında yürütülen askerî operasyon sonucunda geçimini hayvancılıkla, sağlayan Murat Yıldız bu politikaların bir sonucu olarak hayatını kaybetti. Yetkili ağızlar ailenin cenazeyi alma çabalarına da zorluk çıkarıyorlar. Akıllarda birçok soru işaretinin olduğu bu olaya ilişkin yetkililerin yaptığı açıklamalar da açıklayıcı nitelikte değildir! Yetkililerin açıkladığı bilgiler doğru dahi olsa, bu durum sonucu değiştirmez! Murat Yıldız dışındaki sivillere ‘operasyon var, gidemezsiniz’ denmesine rağmen Murat’a izin verilmiş ve adeta operasyon alanın içerisine yönlendirilmiştir! 

Murat Yıldız öldürülen ilk sivil değildir. Bugüne kadar bu coğrafyada öldürülen sivillerin hesabı verilmediği için siviller ölmeye devam ediyor. Şöyle yakın zamana dair bir hatırlatmakta bulunarak bu savaşçı politikalardan vazgeçme çağrısında bulunuyoruz; 2016 yılının Eylül ayında Venk Köprüsü’nde Ersin Demir, 2017 yılının Temmuz ayında Nazimiye’nin Rabat Köyü’nde Ercan Güneş, yine benzer operasyonlar sonucunda öldürüldüler. 2019 yılının Temmuz ayında da Dersim'in Ovacık ilçesine bağlı Bilgeç köyünün Çakılyayla mezrasında hayvan otlatırken patlayıcıya basan kardeşler; 8 yaşındaki Ayaz Güloğlu ile 4 yaşındaki Nupelda Güloğlu da yine bu politikaların sonucunda hayatlarını kaybettiler! 

Murat Yıldız’ın ölümüyle sonuçlanan bu olaya ilişkin detaylı bir soruşturma yürütülmeli, ölümle sonuçlanan bu olayda suçu olanlar yargı önüne çıkarılmalı ve cezalandırılmalıdır. Emek Partisi olarak bu olayın takipçisi olacağımızı, aile ile dayanışma içerisinde bulunacağımızı belirterek; emekçi halkımıza da desteği giderek azalan iktidarın bu son çırpınışları karşısında iş, barış ve özgürlük mücadelemizi büyütme çağrısında bulunuyoruz!