Ak Parti ve MHP ittifakının bir dizi olumsuzluğun sebebi olduğunu söyleyen Nurşat Yeşil, “24-25 Mayıs günü sabah saatlerinde bir siyasi soykırım operasyonu ile daha uyandık, aralarında HDP Adana, Amed İl ve ilçe yöneticileri ESP Eş Genel Başkan yardımcısının da bulunduğu 50 siyasetçi ve SES Eş Başkanı ve yöneticilerinin bulunduğu 8 sağlık emekçisi gerçekleştirilen siyasi soykırım operasyonu ile gözaltına alındı” dedi.

Gözaltıların uyduruk gerekçe ve gizli tanık ifadeleri gerekçe gösterilerek yapıldığını savunan Yeşil, “Her operasyonda olduğu gibi tutuklama ve gözaltı furyası ile devrimci demokratik kesimleri susturmaya ve muhalefeti teslim almaya çalışıyorlar. Bu keyfi gözaltı ve operasyonların hiçbir hukuki dayanağı yoktur. Tam tersi mafya devlet ilişkisinin üstünü kapatma, pandemi bahanesi ile sermayenin çarklarını döndürmeye çalışırken yaşadıkları krizin üstünü örtme ve sallanan koltuklarını kurtarma çabalarının bir göstergesidir. Nitekim bu saldırılar bizleri adalet, eşitlik ve özgürlük mücadelemizden vazgeçiremeyecektir. İktidarınızı gözaltı ve tutuklamalarla ayakta tutamayacaksınız” diye konuştu.

Bugüne kadar 417 sağlık emekçisi ve 46 bin 600 yurttaş Covid-19 nedeniyle hayatını kaybettiğini belirten Yeşil, “Ölümleri engellemeyenler, ölümler olmasın diye mücadele edenlere yöneliyorlar.

Buradan bir kez daha ifade ediyoruz. Tüm emekçilerin ve demokrasi eşitlik ve özgürlük için mücadele edenlerin haklarını savunmaktan vazgeçmeyeceğiz. Baskılarınız, gözaltlarınız, mobinginiz, şiddetiniz karşısında boyun eğmeyeceğiz.

Keyfi uygulamalarınızı ve kumpas dosyalarınızı boşa çıkaracağız. Arkadaşlarımızı derhal serbest bırakın” ifadelerini kullandı.

(HABER MERKEZİ)