Sanat Sokağı’nda bir araya gelen Emek ve Demokrasi üyeleri ve öğrenciler, üniversitede gözaltına alınanlar için tepki gösterdi. 
Katılanlar adına açıklama yapan Yusuf Akın şu şekilde konuştu :
Dün “Munzur Üniversitesi Öğrencileri” adıyla üniversite içerisinde “AKP ve türevlerine karşı özerk, demokratik, özgür üniversiteler istiyoruz” başlıklı açıklamalar yapıldıktan sonra okula gelip, bizleri gözaltına almakla tehdit eden polisler, bugün öğlen saatlerinde Munzur Üniversitesi Mühendislik Fakültesi önünde halay çekmek için toplanan arkadaşlarımızı, rektörlük izni olmadan üniversiteye giremeyecek olan polisler tarafından işkence ile gözaltına aldı!
Gözaltına alınan 11 arkadaşımız, yerlerde sürüklendikten sonra konuldukları araçlar içerisinde de polisin sözlü ve fiziki işkencesine maruz kaldılar! Arkadaşlarımız işkence ile gözaltına alınırken telefonları ile görüntü alan öğrencilere polisler tarafından “sizi de tutuklarız, ailelerinize haber vereceğiz” diye tehditler savrulmuştur. 
Özerk, demokratik ve özgür üniversite çağrılarımıza baskı, tehdit ve gözaltılarla bastırmaya çalışanlar, üniversite içerisinde adları skandallarla anılan vakıf, kurum ve kuruluşların başını çektiği faaliyetlere ise göz yumarak taraflarını her zamanki gibi belli etmişlerdir. Gözaltı emrini veren Munzur Üniversitesi Rektörü, AKP’nin “Genç Ofis” ve “Gençlik Merkezleri” üzerinden örgütlenmesinin önünü açarken biz öğrencilerin “Özerk, Demokratik ve Özgür Üniversite” taleplerinin karşısında duruyor
Dün söylediklerimizi bir kez daha yineleyelim! Munzur Üniversitesi’nde 2021-2022 eğitim-öğretim yılı başlar başlamaz faaliyetlerini “Gençlik Merkezleri” ve “Genç Ofi” adı altında devam ettiren AKP, kullandığı bu araçlar üzerinden yarattığı geleceksizliği görünmez kılmaya çalışmıştır. Bahsini ettiğimiz kuruluşlarda ücretsiz sosyal etkinlikler ve ücretsiz çaylar dağıtarak, kendi yarattığı ekonomik kriz içerisinde öğrencilerin maddi yokluğunu fırsat bilmiş, buralar üzerinden adı skandallarla bilinen “TÜGVA” gibi kuruluşlara örgütlenme yapmaya çalışmıştır. Bu kuruluşlar üzerinden özelde Kürt gençliği üzerinden gençliğe yönelik asimilasyon ve inkar politikalarını devam ettirmiştir. 
Ücretsiz etkinliklerle AKP’nin şenlik ve mitinglerine bu kuruluşlar üzerinden yaptığı çağrılarla öğrencileri oralara taşımış ve öğrencilerin tepkisiyle de karşılaşmıştır.
Bugün, Munzur Üniversitesi öğrencilerine yapılan faşist saldırı özerk, demokratik ve özgür üniversiteler mücadelemizi engelleyemeyecektir!

Gözaltılar, tehditler ve baskılar bizleri yıldıramaz!

AKP’yi ve türevleri olan Gençlik Merkezleri, Genç Ofis ve TÜGVA’yı Munzur Üniversitesi’nde İstemiyoruz!