Haber: Serhat Ozan YILDIRIM                           

EMEK Partisi Dersim İl Örgütü tarafından Sanat Sokağı’nda düzenlenen açıklamada konuşan İl Başkanı Mustafa Taşkale, “ABD, Tel Aviv’de bulunan Büyükelçiliği’ni kan banyosu eşliğinde Kudüs’e taşıdı. Filistinlilerin ulusal haklarını talep etmek için düzenlediği gösterilere, kurşun yağmuruyla karşılık veren İsrail Devleti, imza attığı katliamlara bir yenisini ekledi. Aralarında çocukların engellilerin de olduğu altmışın üzerinde Filistinli katledildi, üç bine yakın kişi yaralandı.

ABD yönetiminin bölgedeki denklemi kendi lehine çevirmek için hayata geçirdiği bu provokasyon, 6 ay önce bizzat Donald Trump tarafından ilan edildi. Üstelik bu karar, BM Genel Kurulu'nda 9'a karşı 128 oyla reddedilmesine rağmen hayata geçirildi!

Bütün dünyanın gözü önünde cereyan eden olaylarda mazlum Filistin halkı ölü ve yaralılarını taşırken açılış törenine katılmak için İsrail’e gelen emperyalist şefler ve işbirlikçileri utanmadan kameralara gülücükler saçıyor. Bölge halkları ve insanlık elbette bu kanlı günü ve Filistin halkına reva görülen zulmü unutmayacak. Yüzünü ABD ve Rus emperyalizmine döndürenlerin serzenişleri olsa olsa timsah gözyaşlarıdır” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümeti sorunla ilgili somut adım atmamakla suçlayan il Başkanı Mustafa Taşkale, atılması gereken adımları şöyle sıraladı:

ABD ve İsrail ile bütün askeri antlaşmalar derhal iptal edilmelidir.

İsrail ile tank ve silah modernizasyonuna dair bütün antlaşmalar yırtılıp çöpe atılmalıdır.

ABD ve İsrail ile bütün ikili antlaşmalar dondurulmalı ve ekonomik ilişkiler askıya alınmalıdır.

Bütün emperyalistlerle birlikte bölge gericilikleri Ortadoğu'dan çekilmeli, bölgenin geleceğine halklar karar vermelidir.

Taşkale, “Partimiz, Filistin halkının haklı mücadelesinin yanındadır. Filistin halkına yönelik barbarca saldırıların son bulması için başta işçi sınıfımız olmak üzere bütün halkımızı Filistin halkıyla dayanışmaya ve her yerde kanlı saldırıları protesto etmeye çağırıyoruz” ifadeleriyle açıklamasını sonlandırdı.