İSTANBUL Haydarpaşa’dan saat 07.10’da Eskişehir’e gitmek üzere 350 yolcuyla hareket eden Eskişehir Ekspresi ile Eskişehir’den Haydarpaşa’ya gitmek üzere saat 08.42 hareket eden Eskişehir Ekspresi, dün saat 10.05’te Vezirhan İstasyonu’na 1 km. uzaklıkta çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle trenlerin lokomotifleri birbirine girdi. Yaklaşık 700 yolcu kazanın ilk şokunu atlatıp sıkışan yaralı tren görevlileriyle yolcuların yardımına koştu. Kazanın duyulmasıyla Vezirhan’dan, ardından da çevredeki yerleşim birimlerinden bölgeye sağlık ve kurtarma ekipleri sevk edildi. Kurtarılan 2’i tren görevlisi 12 yaralı ambulanslarla Bilecik Devlet Hastanesi’ne sevk edilirken durumu çok ağır olan ve kalp masajıyla yaşama döndürülen makinist Hikmet Koçay (46), tüm müdahalelere karşın kurtarılamadı. Yaralılardan 2’sinin durumu ağır. Kazadan sonra demiryolu ulaşıma kapınırken, trendeki yolcular TCDD tarafından sağlanan otobüslerle Eskişehir ve İstanbul’a gönderildi.

TCDD: Kırmız ışık ihlali

TCDD İstanbul Bölge Müdürü Hasan Gedikli, kazanın İstanbul yönünden gelen Eskişehir Ekspresi´nin Vezirhan istasyonu girişindeki sinyalizasyona uymayıp durmaması sonucu meydana geldiğini söyledi. Gedikli, “İstanbul yönünden gelen Eskişehir Ekspresi’nin Vezirhan girişinde beklemekte olan diğer tren makaslara bastığı için kırmızı yanan sinyalizasyonda durması gerekiyordu. Ancak sinyalizasyonda bir sorun olmamasına rağmen, Vezirhan istasyon girişinde durmayarak diğer trenle kafa kafaya çarpışmıştır. Neden durmadığının araştırması yapılıyor. Savcılık bu trenin 2 makinisti hakkında soruşturmasını sürdürüyor” dedi.

8 ay önce bir kızı olmuştu

Kalp masajıyla yaşama döndürülen, Eskişehir-İstanbul seferini yapan trenin makinisti Hikmet Koçay, tüm müdahalelere karşın kurtarılamadı. 29 yıllık makinist Hikmet Koşay’ın ölüm haberi, öğretmen eşi Hülya Koşay ve ailesini yasa boğdu. 8 aylık bir kızı olan Koşay emekliliğe hak kazandığı halde çalışmaya devam ediyordu.