İlimizde 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu İl Koordinasyon Kurulu ve Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulunun kararları doğrultusunda  “Ekranla Değil Akranla Büyüsün Çocuklar” projesi kapsamında Hürriyet Ortaokulu’nda çocuklara, unutulmaya yüz tutmuş oyunları yeniden aşılamak amacıyla faaliyet düzenlendi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü personeli ve Hürriyet Ortaokulu öğrencileriyle birlikte çocukların oyun oynama isteğini arttırmak amacıyla okul bahçesi renklendirildi.

Proje ve etkinliğe ilişkin Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şunlara yer verildi: “Bilişim teknolojilerindeki gelişim ve değişim etkisini her alanda göstermektedir. İhtiyaç duyulan her türlü veriye hızlı bir şekilde erişim imkânı sağlayan bilgi ve iletişim teknolojileri, günlük yaşamın vazgeçilemeyecek bir unsuru haline gelmiştir. Günümüz dünyasında, bilgi ve iletişim teknolojilerinin yaygınlaşması çocuklarımız için fırsatlar kadar tehditleri de beraberinde getirmiştir.

Çocuklarımızın dijital ve sosyal medya ortamlarındaki kontrolsüz ve kötü amaçlı yaklaşımlardan korunması, alternatif fiziksel, sosyal ve kültürel yaşam alanlarının yaygınlaştırılması,  çocukların bedensel aktivitelere yönlendirilmesi, ruhsal ve sosyal gelişimlerine destek verilmesi amacıyla Bakanlığımızca “Ekranla Değil Akranla Büyüsün Çocuklar” kampanyası başlatılmıştır.

Amacımız, çocuklarımızın çocukluklarını akranlarıyla yaşayabilecekleri oyun alanları oluşturmak ve etkinlikler yapmak suretiyle teknolojiyi doğru, etkili ve bilinçli şekilde kullanmayı öğrenmeleri, serbest zamanlarını akranları ile birlikte verimli değerlendirmeleri amaçlanmaktadır. Çocuklarımızı, bu proje sayesinde çağın hastalığı olan ve radyasyon yayan elektronik oyunlardan uzaklaştırarak çocukluklarını çocukça yaşayabileceği ortamlar oluşturmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda, ücretsiz piknik, gezi, uçurtma şenliği ve sportif yarışmalar düzenleyeceğiz. Çocuklar internet salonlarında değil, oyun alanlarında olmalıdır. Bu proje sayesinde çocuklarımızı zararlı alışkanlıklardan da korumayı hedefliyoruz. Bu nedenle tüm kesimlerden projeye destek olmalarını bekliyoruz.”