Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanları Saliha Aydeniz ve Keskin Bayındır,  Dersim'de 18-24 Haziran tarihleri arasında yapacakları ziyaretlere ilişkin Halkların Demokratik Partisi (HDP) Dersim İl Örgütü’nde açıklama yaptı.

“Faşizme karşı direnişi büyütelim” pankartının açıldığı açıklamada HDP'ye gerçekleştirilen saldırıda katledilen Deniz Poyraz’ı anarak sözlerine başlayan DTK Eşbaşkanı Öztürk, “ Demokratikleşme için büyük fedakarlıklarla uzun yıllardır mücadele ediyoruz. Kısa sürede saldırılar yoğunlaştırıldı, tasfiye edeceğiz bitireceğiz anlamında birçok şey söylendi. Bugüne kadar bir sonuç alamadılar. Haklı bir dava yürütüyoruz. Kürt halkı için tek değil, Türkiye coğrafyasında yaşayan tüm halkalar için eşit özgür bir şekilde yaşamak dışında bir şansımız yok. Dersim yüzyıllardır yapılan zulümlere hiçbir zaman boyun eğmemiştir. Sistem yok etmeye çalışsa da hiçbir zaman boyun eğmeyen bir bölgedir. Seyit Rıza ve yoldaşlarının tarihe adını ve miras bıraktığı bir yerdir. 6 günlük bir programımız var. Ailelerimiz ve halkımızla bir araya geleceğiz. Onların görüşleri, önerileri varsa onları alacağız. Önümüzdeki süreçlerde de bu öneriler, görüşler doğrultusunda bir adım atacağız” dedi.

DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, Dersim’de halkla buluşacaklarını belirterek “Biz HDP, BDP, TJA, DTK olarak uzun bir süredir yaşayan siyasal süreci, baskı iklimini, tecrit politikalarını, katliam ve savaş politikalarını ve Türkiye’yi getirdiği aşamayı halkımızla buluşarak anlatıyoruz. Cezaevlerindeki hak ihlallerine karşılık başlatılan açlık grevlerinin 204 gündür devam ediyor. Açlık grevlerinin birinci amacı tecridin kaldırılmasıdır. Biz de bunu Newroz ve 8 Mart alanlarında çok net söyledik. Bu anlamda Dersim’de mahalle, köy, ev, STÖ’ler ile halkımıza bir araya geleceğiz. Hem süreç tartışacağız, hem de karşılıklı görüş alışverişinde bulunacağız” şeklinde konuştu.