248 gündür Gülistan’dan haber alamayan annesi Bedriye ve ablası Aygül doku Dersim’de Seyit Rıza meydanında oturma eylemi başlattı. Aile dün öğleden sonra gözaltına alınarak Emniyet Müdürlüğüne götürülmüş daha sonra serbest bırakılmıştı. Seyit Rıza Meydanı’nda Gülistan’ın akıbetini sormak için oturma eylemi yapan aileye, HDP İstanbul milletvekili Dilşat Canbaz, Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, Baro Başkanı Kenan Çetin, Siyasi Parti Temsilcileri ve çok sayıda vatandaştan destek geldi.

Gülistan Doku’nun akıbetini sormak için oturma eylemine başladıklarını ve gözaltına alınmalarına tepki gösteren Abla Aygül Doku “Dün ben ile annem 247 kayıp olan kızımızın kemiklerini sormaya gelmiştik. Daha önce valilik, savcılık ve diğer yetkililerle görüşmüştük. Cumhurbaşkanı ile görüşmek, şüpheli Zainal Abarakov’un tutuklanması ve üvey baba olan Engin Y.’nin soruşturma dosyasına girmesi gibi üç talebimiz vardı. Annem ve ben gözaltına alındık. Gözaltına alınma sebebimiz basın ve yürüyüş yasağı olmasıymış. Biz toplantı ve yürüyüş yapmadık. Diyarbakır anneleri oturmuş çocuklarını arıyordu. Bakan Selçuk anneleri ziyaret etmiş. Onlara Diyarbakır’ın cesur anneleri demiş onları kutlamıştı. Benim annem de bakanlıktan gelecek bir destek için ben de Diyarbakır’ın bir annesiyim ve ben de kızımı arıyorum demek için meydanda oturdu. Daha sonra annem yaka paça buradan çekildi ve ben bir kadın polisin tekmelerine maruz kaldım” dedi.

Şüphelilerin yargılanmasını isteyen Doku, “İçişleri bakanı Ankara’da bize dedi ki baraj boşaltılacak, su akara gelecek denildi fakat o su bir seviyede tutuldu. O suyun sonuna kadar sonuna gidilmedi. O su sonuna kadar inseydi biz bir sonuca varacaktık. Gülistan orada yok. Şimdi baş şüpheli ve ailesi yargılanmıyor. Gülistan’ın dosyası kapandığı için annem burada oturma eylemi başlattı. Aslında bir eylemde değildi bir annenin kızının kemiklerini bulması için haklı bir feryattı. Dün bana atılan tekmeler sadece bana atılmadı “Gülistan Doku Nerede?” sorusunu soran milyonlara atıldı. Dün Bedriye Doku burada yaka paça gözaltına alınmadı, Gülistan’ı merak eden herkes yaka paça çekildi” şeklinde konuştu.

Annesi Bedriye Doku’nun da kısa bir konuşma yaptığı açıklamanın ardından katılımcılar oturma eylemi gerçekleştirdi.