Ziyaret kapsamında Kaymakam Ali İkram Tuna’yı ziyaret eden Gürsönmez, doğaya bırakılmak üzere kurumunca getirilen yemleri Kaymakamlık görevlilerine teslim etti. Geçtiğimiz yıl yaban hayatını koruma adına önemli çalışmalar yürüten Çemişgezek Kaymakamlığı, bu yıl Doğa Koruma ve Milli Parklar şubesi işbirliğiyle, oluşturduğu ekiple etkili olan kar yağışının ardından yiyecek bulmakta zorlanan hayvanlar için ilçenin farklı noktalarına yem bıraktı.

yem_ic.jpg

Amaçlarının olumsuz kış şartlarında hayvanları açlığa mahkum etmemek olduğunu belirten Şube Müdürü Gürsönmez, “Ağır geçen kış şartlarından dolayı, yaban hayatının korunması ve geliştirilmesi adına il genelinde çalışmalar başlattıklarını, bu konuda Kaymakamlıklar ve sivil Toplum Kuruluşlarıyla işbirliği halinde olduklarını belirtti.

Gürsönmez, “Çemişgezek Halkının büyük çoğunluğunun doğasever, doğaya karşı duyarlı olduğunu biliyoruz. Kaçak avlanma konusunda da hassasiyetlerini devam ettirmelerini, kaçak avlanmayı durdurmak için kolluk güçlerini haberdar etmelerini temenni ediyoruz” dedi.

yem_ic1.jpg