Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye’nin 81 ilinde doğaya biner adet keklik salımı projesi hayata geçiriliyor.

Proje kapsamında ilimizde de Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Malatya Keklik Üretim İstasyonu’nda üretilen bin keklik doğaya salındı.

Mazgirt İlçesi’ne bağlı Yukarı Oyumca Köyü’nde gerçekleştirilen salınıma Doğa Koruma ve Milli Parklar Tunceli Şube Müdürü Ali Haydar Gürsönmez, Mazgirt İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Onur Durna, doğa koruma görevlileri ile köylüler katıldı.

Programa ilişkin bilgi veren Doğa Koruma ve Milli Parklar Tunceli Şube Müdürü Ali Haydar Gürsönmez, “Kekliklerin bilinçsiz ve aşırı avlanması, yaşam ortamlarının bozulması, kontrolsüz ve aşırı zirai ilaç kullanımından kaynaklı bozulan habitatların iyileştirilmesi amacıyla bakanlığımız tarafından üretim, salım ve yerleştirme çalışmaları uzun yıllardır devam ediyor” dedi.

Projeyle 81 ilde bin kekliğin doğaya salınacağını söyleyen Gürsönmez, “Bu planı ilimizde de habitatı güçlü, koruması ve bilinçli bir çevre olması nedeniyle Yukarı Oyumca Köyü’nde gerçekleştiriyoruz. Burada bin adet keklik doğaya salındı. Buradaki 5 bin hektarlık bir alanı üç yıl boyunca avcılığa kapatacağız. Kaymakamlığımızın, ilçe jandarma komutanlığımızın ve köy muhtarımızın ilgisi nedeniyle bu bölgeyi seçtik” diye konuştu.

Keklik salımı için köylerinin seçilmesinden memnun olduğunu belirten Köy Muhtarı Hüseyin Doğan ise, “ Burası konum olarak bölge olarak keklik için uygun. 3 yıl avcılık yapılmayacak o anlamda rahatız. Doğamıza keklik bırakılmasından memnun kaldım” ifadelerini kullandı.