Tunceli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. Nevzat Akdoğan, Tunceli Devlet Hastanesi’ne göz sağlığı ve hastalıkları tedavisinde kullanılan fako cihazı ile kulak burun boğaz hastalıklarının teşhisinde kullanılan endovizyon sistemi aldıklarını, Hastanenin modern tıbbi cihazlarla donatıldığını ve vatandaşa verilen hizmet kalitesinin ciddi oranda artırıldığını belirterek yeni alınan cihazların vatandaşa ve hastaneye hayırlı olması temennisinde bulundu.

Kulak, burun, boğaz polikliniğine alınan endovizyon sistemi ile kanser taramalarının kolaylaşacağını belirten Opr. Dr. Eylem Şengül Petek, "Endovizyon sistemi ile burun, geniz, gırtlak ve ses tellerinin muayenesi yapılmaktadır. Endovizyon sistemi gırtlak kanserlerinin erken teşhisinde kolaylık sağlamaktadır. Kentin buna uzun süredir ihtiyacı vardı ve alındı. Bu cihaz ile hasta kendi de yaptığımız işlemlerde neyi kastettiğimizi görerek ikna oluyor ve memnun ayrılıyorlar" dedi.

Alınan cihazın sayesinde katarakt ameliyatlarını artık Tunceli'de de yapabileceklerini ifade eden Opr. Dr. Duygu Çam; "göz kliniğimize alınan yeni katarakt cihazımızı son teknoloji sistemine sahiptir. Bu cihaz sayesinde Hastanemizde katarak ameliyatlarına başlayacağız. Katarkt, göz merceğinin saydamlığını kaybetmesi sonucu bulanık görme hastalığıdır ve tek tedavisi ameliyattır. Bundan sonra yeni alınan bu cihazımızla hastalarımıza daha iyi hizmet vereceğiz" dedi.