CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'in 'Dersim Gafı'na Tepki Gösteren Bursa Tuncelililer Kültür ve Dayanışma Derneği, Adını Dersimliler Kültür ve Dayanışma Derneği Olarak Değiştirdi. Dernek Başkanı Hediye Zengi, Onur Öymen'in İstifa Etmemesine Tepki Göstererek, Bu Konuda Henüz Tatmin Olmadıklarını Söyledi.

Dersimliler Derneği'nde basın toplantısı düzenleyen Hediye Zengi, 27 Aralık 2009'da gerçekleştirilen Olağan Genel Kurul'da dernek isminin Bursa Dersimliler Kültür ve Dayanışma Derneği şeklinde değiştirildiğini dile getirdi.

Yönetimde kadınların ağırlıklı olarak söz sahibi olduğunu belirten Zengi, uzun yıllardır devam eden hukuk mücadelesi sonucunda derneğin isminin Dersim olarak değiştirilmesinden mutluluk duyduklarını kaydetti. Şu ana kadar Bursa dışında Mersin ve Adana'daki derneklerin de isimlerinin 'Dersim' olarak değiştirildiğini vurgulayan Zengi, diğer illerde de olağan kongrelerle isim değişikliklerinin yapılacağını ifade etti.

Zengi, Onur Öymen'in Dersim katliamını savunan açıklamalarının ardından yaşanan süreci de hatırlatarak, o olayın henüz çok sıcak olduğunu belirtti. "Onur Öymen keşke istifa etseydi." diyen Zengi, şöyle konuştu:

"Öymen, 'katliam mıdır, isyan mıdır' şeklindeki devlet arşivlerinde var olanı dillendirmiştir. Öymen'in bizimle sıkıntısı yoktur ama kendine yakışanı ve partisinin savunduğu ilkeleri açıklamıştır. Gereğini dürüstçe yapmamıştır. Keşke istifa etseydi. Bu konuda henüz bu sorun giderilmiş değildir. Biz henüz tatmin olmuş değiliz. Öymen Bursa'dan kontenjan milletvekilidir. Bursa'da böyle bir kontenjana yerleşmiştir. Biz il ve ilçe yönetimleri ile görüştük. Bu sorunun Bursa genelinde giderilmesi adına ileriye dönük adımlar atılacaktır."