Ürünlerin tırla sevkiyatına katılan Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, “Devrimci halkçı yerel yönetimler programının bir parçası olduğu üretim bugün artık yavaş yavaş ülke sınırları dışına da çıkmaya başladı” dedi.

6 yıl önce kurulan Sınırlı Sorumlu Ovacık 94 Mahallesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, gün geçtikçe doğal üretim anlayışını yaygınlaştırarak büyümeye devam ediyor.Bu yıl yurt dışına sevkiyatı güçlendiren kooperatif, İngiltere ve Almanya’ya bal, pekmez, kuru fasulye, nohut, dut kurusu ve tuzlu leblebiden oluşan ilk ürünlerin sevkiyatını gerçekleştirdi.

Dersim merkezde gerçekleştirilen sevkiyatı takip eden Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, “Altıncı yılına girdiğimiz devrimci halkçı yerel yönetimler programının bir parçası olduğu üretim bugün artık yavaş yavaş ülke sınırları dışına da çıkmaya başladı. Geçen yıl ve bu yıl İngiltere ile Almanya’ya ürünlerimiz gönderilmeye başlandı. Dostlarımızın yoğun bir talebi söz konusu. Bunun yanında dostlarımızın kendi topraklarına sahip çıkma arzusu önemli. Artık onların talepleri doğrultusunda buradaki üreticimizin ürünlerini buranın dışına da çıkarmaya başlayacağız” diye konuştu.

MAÇOĞLU, “ESAS ALDIĞIMIZ ŞEY ARADAKİ TÜCCARI, TEFECİYİ KALDIRMAK”

Kooperatif ürünlerinin on beşin üzerinde satış ofisiyle tüketiciyle buluşturulduğunu söyleyen Maçoğlu, “Bugün Beşiktaş, Bakırköy, Avcılar ve Çorlu'da yeni ofisler açılmaya başlandı. Bu önemli ve aslında Türkiye'de, yurt dışında birçok dostumuzun emeğine sahip çıkması demek ve bu çok değerli. Üretimin sadece Dersim ayağı değil, Türkiye’nin farklı yerlerinde yer alan kooperatiflerle buluşturmak o bölgedeki ürünleri kendi alanlarımızda tüketiciyle buluşturmak çok değerli bizim açımızdan. Bugün Avrupa’daki dostlarımıza bir tır gönderiliyor. Esas aldığımız şey şu; üreticiyle tüketiciyi buluşturmak. Aradaki tüccarı, tefeciyi kaldırmak” şeklinde konuştu.

Kooperatif emekçisi ihracat sorumlusu Fuat Şirin ise, “Burada üretilen ürünlerimiz güvenilir olduğu için tüketicide güven duygusu yarattı. Ürünlere talep her geçen gün artıyor. Bu talebi burada üretilen ürünlerin yüzde 5 ile yüzde 10’luk kısmıyla karşılamaya çalışıyoruz” dedi.

Şirin, üretimin daha da artması amacıyla çalışma yürüttüklerini de söyledi.

Konuşmaların ardından ilk parti ürünlerin yer aldığı tır, yola çıktı.