Geçtiğimiz hafta sonu izinli şekilde avcılık yapan İspanyol avcıların Pülümür’e bağlı Kocatepe Köyü’nde iki dağ keçisi vurması nedeniyle köy sakinleri duruma tepki göstermişti. Dağ keçilerinin yörede kutsal kabul edildiğini söyleyen köylüler, izinli ya da yasadışı şekilde dağ keçisi avlanmasının tümden yasaklanmasını istemişlerdi.

PÜLÜMÜR’DE KAÇAK AVCILAR, DAĞ KEÇİSİNİ KATLETTİ!

Pülümür İlçesi Kozluca Köyü yakınlarında bir dağ keçisi, kaçak avcılar tarafından katledilirken olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Pülümür İlçesi’ne bağlı Kozluca Köyü sakinleri, yaban keçisini öldürülmüş olarak görünce durumu jandarma ve doğa koruma ekiplerine haber verdi.  Bölgeye giden ekipler yaban keçisini incelemek üzere olay yerinden alırken, keçiyi vuranların tespit edilmesi amacıyla inceleme başlatıldığı öğrenildi.

ÇEMİŞGEZEK’TE DAĞ KEÇİLERİ AVLANIYOR İDDİASI!

Çemişgezek İlçesi’nde de dağ keçilerinin vurulduğu yönünde gazetemize ihbarlar gelmeye başladı.

Çemişgezek İlçesi Tagar Vadisi Sorpiyan mevkiinden Aliboğazı’na kadar uzanan vadi boyunca dağ keçilerinin vurulduğunu belirten gönüllüler, yasak ve sit olan yerde avcılık faaliyetlerinin devam ettiğini söylüyor.

İlçeye bağlı Sorpiyan bölgesinde Afganlı bir çobanın 14 dağ keçisini vurduğu yönünde duyumlar aldıklarını söyleyen çevreciler, durumun araştırılıp önlem alınmasını beklediklerini ifade ediyor.

84a3f4f7-34d0-4ad2-8ca8-3d92f623dc49-001.jpgc85ab38e-3595-499d-914e-c1018b13318f-001.jpg

dersim-kutsallari-vurmaya-devam-ediyorlar-(1).jpg