Mazgirt İlçesi’nde düzenlenen açıklamaya HDP Milletvekili Alican Önlü, HDP İl Örgütü, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.
Açıklamada konuşan HDP İl Eş Başkanı Nurşat Yeşil, 6 yıldır devam eden Suruç katliamı davasının sonuçlandığını belirterek, “Bizler için bütün katliam davalarında olduğu gibi sistemi aklayan, sadece bir kişi üzerinden olayı şekillendiren bir sonuç açığa çıktı” dedi.
7 Haziran seçimlerine atıfta bulunan Yeşil, “5 Haziran’da HDP mitingine saldırı, ardından Suruç ve Gar katliamı yaşandı. Bütün bu katliamlarda failler açığa çıkarılamadı. Ankara Gar katliamının faillerinden de olan bir kişi ağırlaştırılmış müebbet cezaları aldı. Bu tür katliamların arkasındaki örgüt bağlantılarının mutlaka ortaya çıkarılması gerekiyor. Bu konuda kolaylaştırıcı olanların mutlaka yargılanması gerekiyor” diye konuştu. 
Suruç davasının kendileri açısından bitmediğini söyleyen Yeşil, “Bunun gibi diğer davaların da bitmediğini söylemek istiyoruz. Bu ülkenin aydınlık yüzleri olan insanlar olarak Suruç davası ve diğer davaların takipçisi olacağız. Arkasındaki bağlantılar ortaya çıkıncaya kadar mücadele etmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.