Haber: Ozan YILDIRIM, Celil Burak AĞAR

Dersim’de son günlerde etkisini arttıran sıcak havalar vatandaşları bunalttı. Kent sakinleri ile dışarıdan tatil içindsc_0024.jpg memleketine gelen Dersimliler, Munzur ve Pülümür Çayı kıyısındaki plajlara akın etti.

Kadın, çocuk, genç yaşlı yüzlerce Dersimli ile çevre illerden gelen vatandaşların akın ettiği plajlarda kimileri güneşlenmeyi tercih ederken kimileri de yüksekten Munzur ve Pülümür Çayı’na atlayarak serinlemenin keyfini çıkarıyor.

Munzur Üniversitesi öğrencisi Cemgil Uçak, hafta sonu tatilini yüzerek geçirdiğini belirterek, ortamın güzel olduğunu ve insanların çekinmeden tatil için kente gelebileceğini söyledi.

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiğini ve merkezlerde durmanın zor olduğunu ifade eden Nevin Hedef, “Biz bölge illerine göre çok şanslı bir yerdeyiz. Çünkü doğal Harçik Suyu var Munzur suyu var. Serinlemek için buralara geliyoruz. Tatil yerlerine gitmek için plan yapan hemşehrilerimize diyoruz ki buralar tatil yerlerini kesinlikle aratmıyor. Burası daha güzel. Tatillerini buraya göre ayarlasınlar. Burada olduğumuz için çok mutluyuz. Çünkü o sıcaklıklardan eser yok buralarda” diye konuştu.

Kentte ikamet etmeyen ancak tatillerini değerlendirmek için kente gelenler de Munzur ve Pülümür Çayı kıyısındaki plajlarda yüzme keyfi yaşıyor.

Bunlardan biri de İstanbul’da yaşayan Sinan Yoslun.

Yoslun, “Antalya, Bodrum, İzmir gibi yerlere gidip tatilimi orada değerlendirmektense gelip kendi memleketimde; kendi cennetimde daha keyifli şekilde sürdürebiliyorum tatilimi. Gördüğünüz gibi herkes yüzüyor, eğleniyor. Çocuklar mutlu. İnsanlar mutlu. Neden daha fazla insan gelmesin buraya” dedi.

Hafta sonu tatili için Bingöl’den gelen Arzu Elegen ise; “Bingöl’den geliyorum. Tunceli’nin doğasını çok methettiler. Biz de keşfetmek adına buradayız. Çok güzel” diye konuştu.

dsc_0048.jpg