Dersim Demokrasi Platformu'nun çağrısı üzerine Sanat Sokağı'nda bir araya gelen yüzlerce kişi, buradan alkış ve sloganlarla Ak Parti İl Binası önüne kadar yürüdü. Yürüyüş sırasında siyah bez taşıyan kitle Ak Parti önünde kısa bir süre durup slogan attıktan sonra Seyit Rıza Meydanı'na gitti.

Hayatını kaybeden 34 köylünün ölümünün tiyatro oyunuyla canlandırıldığı anmada saygı duruşunda da bulunuldu.

roboski_ic.jpg

Burada platform adına konuşan BDP İl Başkanı Ergin Doğru, "Roboski'de bir gece vakti F 16 savaş uçakları tarafından bombalanarak öldürülen 34 özge can bu devletin Kürde, kendinden görmediğine bakışıdır.  Katledilen çocuklarımız aslında devletin bir bütün insana nasıl yaklaştığının göstergesidir" dedi.

34 köylünün ölümünden sorumlu olanların bilindiğini kaydeden Doğru, "Katiller bilinmeyen insanlar değil. O uçakları kaldıran, vurun talimatını verenler, uçakları kullanan pilotlar biliniyor olmasına rağmen iki yıldır  katiller açığa çıkarılmıyor" diye konuştu.

roboski_ic1.jpg

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bölge Temsilcisi Hüseyin Tunç ise, "34 insanı öldüren katiller halen savcı karşısına çıkmadı. Ortada bir mahkeme yok. Kendi kirli hesapları ve iktidarları için pazarlık içinde olanlar savcıları makine gibi oradan oraya koşturanlar, her sabah bir bildiri yayınlayanlar 34 kişinin katledenler için neredeler? Nerede kahraman savcılar, kahraman devlet" diye sordu.

Açıklamaların ardından beş dakikalık oturma eylemi gerçekleştiren kitle daha sonra sessizce dağıldı.