Dersim Merkez Moğultay Mahallesi Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Şehit Nahit Bulut Polis Merkez Amirliği’ne öğleye doğru 2 PKK mensubu tarafından saldırı düzenlendi. Saldırıda 1 polis ile saldırıyı düzenleyen 1 PKK mensubu hayatını kaybederken 1 sivil vatandaş ağır, 1 polis memuru da hafif şekilde yaralandı.

dersim-karakola-saldiri-(1).jpgYaklaşık 20 dakika süren çatışma nedeniyle olay yerine çok sayıda zırhlı polis aracıyla özel harekat timleri sevk edilirken, vatandaşlarla polisler arasında silah doğrultma ve sık sık havaya ateş açmaları nedeniyle gerginlik yaşandı.

Yaralılar, HDP Dersim Milletvekili Alican Önlü, Belediye Eşbaşkanı Nurhayat Altun’un da devreye girmesiyle Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alınırken, kentte operasyon başlatıldı.

Olay nedeniyle kent merkezindeki esnaf kepenk kapatırken sokaklarda da bazı vatandaşların bekleyişi sürüyor.

Öte yandan Tunceli Valiliği de yaşanan olaya ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Valilik açıklamasında şunlar kaydedildi: “04 Eylül 2015 günü saat 11.20 sıralarında (2) BTÖ mensubu tarafından Merkez Şehit Nahit Bulut Polis Merkezi Amirliğine el bombası ve uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunulmuş, güvenlik güçlerimizce anında karşılık verilen saldırıda (1) terörist ölü (1) terörist ise ağır yaralı olarak ele geçirilmiştir.

dersim-karakola-saldiri-(4).jpgSaldırı esnasında (1) Polis Memuru ve (1) vatandaşımız ağır yaralı olarak Tunceli Devlet Hastanesine kaldırılmış, Polis Memuru yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olurken, yaralı vatandaşlarımızın tedavisine devam edilmektedir” dendi.

Açıklamada, saldırı sonrası geniş çaplı operasyon başlatıldığı kaydedildi.