1010201546001.jpgDersim Halk Meclisi’nin çağrısı üzerine Merkez Sanat Sokağı’nda bir araya gelen ve aralarında HDP Milletvekilleri Edibe Şahin, Alican Önlü’nün de bulunduğu binlerce kişi alkış ve sloganlarla Cumhuriyet Caddesi üzerine kadar yürüdü.

Burada Ankara’da yaşamını yitirenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunan kitle daha sonra yolu trafiğe kapatarak beş dakikalık oturma eylemi gerçekleştirdi.

Sık sık hükümet aleyhine slogan atan kitle adına konuşan Özge Perihan Hoşoğlu, “DİSK; KESK, TTB, TMMOB’nin çağrısıyla düzenlenen barış mitingi bombalı bir katliama hedef olmuştur. Ve bu katliamda onlarca insanımız yaşamını yitirmiş yüzlercesi yaralanmıştır. Bu saldırının sorumluları 7 Haziran seçimlerinden sonra ülkeyi kan gölüne çeviren savaş hükümeti ve saray iktidarıdır. Bu katliamları yapanları çok yakından tanıyoruz. Daha dün Amed’de, Suruç’ta, Adana’da Mersin’den tanıyoruz. Bu katliamları yananlar mafyalaşmış, çeteleşmiş devlettir” dedi.

1010201546002.jpgYaşanan katliamın hesapsız kalmayacağını dile getiren Hoşoğlu, “Bu katliamda yaşamını yitiren arkadaşlarımıza rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Bir kez daha söz veriyoruz. Özgürlük ve onurlu bir barış için mücadelemizi daha da büyüteceğiz. Ve tüm halkımızı barış ve özgürlük mücadelesi etrafından omuz omuza olmaya çağırıyoruz” diye konuştu.

Açıklamanın ardından alkış ve sloganlarla Seyit Rıza Meydanı’na yürüyen kitle buradan sessizce dağıldı.