Munzur Üniversitesi öğrencisi kayıp Gülistan Doku’nun ailesi, çocuklarının bulunmaması ve şüphelilerin yargılanmamasına karşı Seyit Rıza Meydanı’nda oturma eylemi başlattı. Oturma eylemine başlayan Gülistan Doku'nun annesi ve ablası, valiliğin yasak kararı gerekçe gösterilerek gözaltına alındı. Anne Bedriye Doku ve Abla Aygül Doku'nun göz altına alınmasını protesto etmek için Dersim Kadın Platformu Seyit Rıza Meydanı'nda basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada platform adına konuşan Ela Deniz Albayrak ailenin taleplerinin tüm kadınların talepleri olduğunu belirterek  "Aygül Doku ve Bedriye Doku derhal serbest bırakılsın!" dedi. 

 Gülistan Doku'nun güpegündüz  bir şehirde kaybolmasını yetkililerin açıklayamadığını belirten Albayrak "Önce Gülistan’ın intihar ettiği iddiasıyla oyaladılar aileyi. Sistematik bir ablukayla ailenin üzerinde baskı kurarak Gülistan’ın akıbetinin sorulmasının önüne geçmeye çalıştılar. İŞKUR müdürüne kadar bir kentin bürokratlarının hiç bir mantığa uymayacak bir şekilde içine girdiği  Gülistan Doku davasında bugün artık Gülistan’ın suda olmadığı itirafıyla intihar iddiası çökertilmiş durumda." dedi. 
AİLE OYALANDI
Aylarca ailenin Gülistan’ın intihar ettiği ve barajda olduğu iddiasıyla oyalayandığını belirten Albayrak, "Ellerindeki kozlar tükendi. Açıkça soruyoruz; itihar ettiğini iddia ettiğiniz Gülistan nerede?  Dosyadaki tek şüpeliler olan Zaynal ve babasını neden koruyorsunuz? Neden etkin bir soruşturma yürütmüyorsunuz?" dedi. 
ANNE BAYILDI, ABLAYA TEKME ATILDI
 Gülistan Doku’nun kardeşi Aygül  Doku'nun ve annesi Bedriye Doku'nun oturma eylemi yapmaya kararırının  'sözün hükmünü yitirmiş ve ailenin yapacak başka bir şeyi kalmamış' olmasından kaynaklandığını belirten Albayrak " Ancak aylardır Zaynal’ı ve babasını korumakta büyük bir ustalık sergileyen yargı ve kolluk sadece kızlarının akıbetini sormak için en demokratik hakkını kullanarak oturma eylemi yapan Aygül’e ve annesi Bedriye’ye acımasızca saldırmaktan geri durmadı. Gülistan’ın annesi Bedriye bayıltıldı, Aygül’e ise tekme atıldı ve darp edilerek göz altına alındılar." dedi. 
KADINLARIN ÖFKESİNİ KABARTIYOR 
"Aygül’ün ve annesi Bedriye’nin suçu neydi? Neden yakapaça gözaltına alındılar? Bir devlet yalnızca kaybedilen kızının akıbetini soran bir anne ve abladan neden bu kadar korkuyor ve acımasızca saldırıyor?"
Sayısız kadın cinayetinin işlendiği, kadınlara yönelik erkek şiddetinin sistematik bir şekilde arttığı bir zamanda kolluğun ve yargının bu tutumuaçıkça kadın katliamlarını ve kadınlara yönelik şiddeti teşvik edip erkekleri korumuyor mu?" sorularını soran Albayrak, bu tutumun kadınların öfkesini kabarttığını söyledi.  
GÜLİSTAN'I SORMAKTAN VAZGEÇMEYECEĞİZ
Kadınların kadın mücadelesinden ve dayanışmasından başka bir yolunun olmadığını aktaran Albayrak "Dersim Kadın Platformu olarak Gülistan’ın ablası Aygül ve  annesi Bedriye’ye yapılan saldırıyı kınıyoruz ve buradan ilan ediyoruz ; Gülistan’ın akıbeti bulunana kadar onu sormaktan ve aramaktan vazgeçmeyeceğiz. 
Aygül Doku ve Bedriye Doku derhal serbest bırakılsın! Aygül ve annesi Bedriye’nin talepleri kadınların talepleridir. 
Zaynal Abarakov yargılansın! Zaynal’ın babası Engin şüpheli sıfatıyla dosyaya eklenerek ifadesi alınsın! Anne Bedriye Doku’nun Cumhurbaşkanıyla konuşarak etkin bir soruşturma yürütülmesi talebi yerine getirilsin!" dedi.