Dersim’de iki günden bu yana devam eden kar yağışı hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Kent merkezinde yağışın durmasıyla birlikte çıkan fırtına başta Cumhuriyet ve İnönü Mahalleleri olmak üzere birçok mahallede onlarca evin çatısını uçurdu. Fırtına nedeniyle ağaçlar kökünden sökülürken elektrik direkleri de devrildi.

Merkez Cumhuriyet Mahallesi’nde akşam saatlerinde meydana gelen fırtına nedeniyle çok sayıda evin çatısı uçtu. Olayda şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı. Fırtına nedeniyle Cumhuriyet Mahallesi Karayolları Şube Şefliği bahçesinde bulunan ağaçlar kökünden sökülürken, elektrik direkleri de devrildi.

Merkez Moğultay Mahallesi’nde bulunan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü çatısı da fırtına nedeniyle uçtu. Ölen ya da yaralanın olmadığı olayda kuruma ait bir araç kullanılamaz hale geldi.

cati_ic-001.jpg

TOKİ EVLERİNİN ÇATILARI UÇTU

Merkez İnönü Mahallesi’nde bulunan çok sayıda TOKİ evinin de fırtına nedeniyle çatıları uçtu. TOKİ sakinleri, konutların yapımında kalitesiz malzeme kullanıldığı ileri sürerek, can güvenliklerinin olmadığını dile getirdi.

Öte yandan Tunceli Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, il merkezindeki okulların iki gün süreyle tatil edildiği; kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de Çarşamba günü idari izinli sayılacağı bildirildi.

cati_ic1-001.jpg