Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu ile Araştırmacı Yazar Mesut Özcan bir araya gelerek “Vecihi Timuroğlu Kütüphanesi ve Müzesi” kurulmasına ilişkin işbirliği protokolü imzaladı.
Girişime ilişkin açıklama yapan Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, “İlimizde yaşayan halka, özellikle gençlere ve öğrencilere yönelik kültürel faaliyetler, eğitim, yardımlaşma, maddi ve manevi destek uygulamalarına yönelik desteklenecek ve uygun görülecek faaliyetler kapsamında kurulması kararlaştırılan 'Vecihi Timuroğlu Kütüphanesi ve Müzesi', Türkiye’de bu amaçla kurulan ilk kütüphanelerden ve müzelerden biri olacak” dedi.
MEKTUPLAR, FOTOĞRAFLAR, KİTAPLAR... 
Kütüphane ve müzede bulunacak eserlere ilişkin de bilgi veren Maçoğlu, “Kütüphanede, Dersim tarihi, kültürü ile ilgili birçok eserin ve belgenin yanı sıra birçoğu yazarından imzalı yaklaşık 30 bin civarında kitap yer alacak. Yine, başta bazı şair ve yazarların birbirlerine yazdıkları mektup olmak üzere farklı kişilerin farklı dönemlerde yazdığı yaklaşık 1000 civarında mektup, fotoğraf ve bir de resim galerisi yer alacak” diye konuştu.