Dersim Belediyesi, bir yıllık gelir-gider tablosunu internet sitesi üzerinden yayınlanmanın yanı sıra yurttaşların görmesi amacıyla belediye binasına da astı.

Paylaşılan tabloya ilişkin bilgi veren Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, kamu kurum ve kuruluşlarının bütçeye uygun borçlanma yapabildiklerini belirterek, “Bu da gelirlerin yüzde 10’unu geçemez. Ancak kayyum döneminde bakanlık izinleriyle özel bankalar ve iller bankası üzerinden 40 milyonun üzerinde bir borçlanmaya gidilmişti. Ancak gelinen aşamada bu borçların yüzde 50’ye yakın bölümü ödenmiş durumda. Yine kredi borçları 20 milyonun altına düşmüş. Bu süreçte 25 milyona yakın borç ödedik” dedi.

TEMSİL VE AĞIRLAMA GİDERLERİ, MİLYONLARDAN BİNLERE ÇEKİLDİ

Kayyum döneminde fuar, tanıtım, temsil ve ağırlama giderlerinin milyonları geçtiğini belirten Maçoğlu, “Şu anda bunlar 30 ile 50 bin civarında. Bu da tüm alanlarda özel giderleri kaldırmamızdan kaynaklı” diye konuştu.

Şeffaf belediyeciliği kendilerine referans aldıklarını, gelir-gider tablosunu yurttaşlarla paylaştıklarını dile getiren Başkan Maçoğlu, “Yurttaşlar bazen astığımız gelir gider tablosundaki bazı kalemlerin detayını öğrenmek için belediyeye geliyorlar. Burada bir maddeyi görüp bu ne demektir diye sormaya geliyorlar. Bu süreçte hesap verebilmek hesap sormaktan daha önem kazanıyor. Hesap vermeyi görev bilirseniz, hesap sormaya da gerek kalmaz. Dersim toplumu aydın, bilinçli bir toplum. Kısaca eğer çalıp çırpmazsanız, borçları da ödersiniz, personelin maaşlarını da ödersiniz” ifadelerini kullandı.