Oyuncu Ezgi Mola hakkında, geçen yıl Batman'da İpek Er'e tecavüz edip intihara sürüklediği suçlamasıyla yargılanan Uzman Çavuş Musa Orhan'a hakaret ettiği gerekçesiyle dava açıldı. Ankara 31'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak Mola'nın 2 yıl 4 aya kadar hapsi istendi.

Dersim Barosu Yönetim Kurulu, “Oyuncu Ezgi Mola’nın Yanındayız!” başlığıyla bir destek açıklaması gerçekleştirdi.

Baro tarafından yapılan açıklamada, “Uzun bir süredir zaten tartışmalı olan hukuk sistemimiz açılan bu dava ile tartışılmaya devam etmektedir!

“Nitelikli cinsel saldırı ve intihara sürükleme" suçları sanığı olarak tutuksuz yargılanan Musa Orhan'ın avukatı aracılığı ile başta oyuncu Ezgi Mola olmak üzere sosyal medya paylaşımları nedeniyle, pek çok sanatçı ve destek mesajı yazan yüzlerce kişi hakkında “hakaret" iddiası ile suç duyurusunda bulunmasını, hatta hapis cezası istemesini, en hafif tabiri ile hayretle takip ediyoruz.

Dersim Barosu Yönetim Kurulu olarak Kamuoyunun bu denli vicdanını yaralayan ve infial yaratan bir dava hakkında söz söyleyen oyuncular ve vatandaşlar hakkında tek tek suç duyurusunda bulunulmasını absürt buluyor ve kabul etmiyoruz!

Yargı kararları tacize, tecavüze isyan edenleri baskı altına alamaz, tecavüzcüleri cesaretlendiremez. Yargı kararları tacizciler, tecavüzcüler üzerinde caydırıcı olur!

Yoksa "Bu nasıl hukuk?" sorusu da hukukçular ve geniş halk kesimleri tarafından sorulmaya devam edecektir!

Yargının, her gün kadınların yaşam hakkı başta olmak üzere en temel haklarını -cezasızlığa güvenerek- ihlal, gasp ve tehdit eden faillerin en ağır şekilde cezalandırmasını talep ediyor ve Dersim Barosu olarak Ezgi Mola’nın yanında olduğumuzu belirtiyoruz!” denildi.