Dersim Barosu Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Meslektaşımızın Tutuklanmasını kınıyoruz.

Hukuk devletinin ve adaletin koruyucusu olan savunmaya ve avukatlara karşı yeni bir saldırı ile karşı karşıyayız. Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından örgüt üyeliği ile suçlanan meslektaşımız Av. Zafer ÇELLİK hakkında yürütülen 2020/2386 soruşturma esasında kapsamında gözaltına alınmıştı ve 01 04 2021 tarihinde tutuklanarak ceza evine gönderilmiştir.. 
Gözaltına alınan kişilere yönelik keyfi ve hukuk dışı uygulamalara karşı müvekkillerinin hakkını ve hukukunu koruyan meslektaşlarımız, bu hukuksuzluklara karşı hukuksal mücadele yürüttükleri, hukuka aykırılıkları engellemeye çalıştıkları durumlarla şimdide kendileri karşı karşıya, dosyalara gizlilik kararı getirilerek, savunma hakkı kısıtlanarak; sorulan sorularda anladığımız kadarıyla mesleki faaliyetleri de yargılama konusu yapılmaktadır.
Ceza soruşturma usullerine aykırı ve lehe araştırma yapılmadan, dosya gizlenerek yürütülen bu soruşturma, yalnız içerik olarak değil; usulen de bir hukuk garabetidir. Bu olayı, Kasım 2020’de başka illerde evleri basılarak gözaltına alınan 34 meslektaşımıza karşı yürütülen soruşturmalar gibi değerlendiriyoruz. Savunmaya yönelen bu sistematik saldırılar ile avukatların mesleki, masumiyet karinesi yerle bir edilmek istenmektedir. Nihai olarak da toplumun adalete erişimi engellenmekte, savunmaya korku salınmakta, yurttaşlar savunmasız bırakılmaktadır. Meslektaşlarımıza ve mesleğimize yönelen bu ve benzeri saldırılar ile yılmayacağımızı ve susmayacağımızı bir kez daha haykırıyoruz.
Hukuk devletinin ve ceza kanununun temel ilkesi de tutuksuz yargılamadır. Yasaların bizzat yargı mensupları eliyle ihlal edildiği ve eğilip büküldüğü, hukuktan ve adaletten yoksun tutuklu yargılama süreçleriyle toplumun baroların avukatların sindirilmeye çalışıldığı bu dönemde, meslektaşımıza yönelik bu soruşturma ve tutuklanma ve meslektaşlarımızı derinden üzmüştür.
Açıkça ifade ediyoruz ki; Savunma hakkının temsilcisi avukatlar olmadan adalet olmaz, adalet olmadan da güven, huzur ve refah olmaz. . Mesleki faaliyetlerimizi yürütmeye yönelik bu tip mobingleri kabul edemeyiz. Son olarak, araçsallaşan ve baskı aracı olarak kullanılan yargıya karşı adaletin yanında saf tutacağımızı bir kez daha bildiriyoruz.