Baro yönetim kurulu tarafından yapılan açıklamada, basın ve sosyal medya paylaşımlarından,  26 Kasım 2019 günü Gaziemir'de Alevi yurttaşlara ait iki binaya çarpı işareti konulup 'Alevi defol" şeklinde yazılar yazıldığının öğrenildiği belirtilerek, “Söz konusu olayın ardından çeşitli sivil toplum örgütlerinden konu hakkında bilgi baromuz bilgi almış olup, Alevilik İnancı İlimizde yaşayan insanların ağırlıklı inancı ve yaşam felsefesidir.

Bu Felsefe Eşitlik üzerine kurulmuş olup 72 Millete aynı nazara bakan ve Cevheri Mertlik üzerine kurulu kime uygulanırsa uygulansın her türlü zulme haksızlığa karşı gelen Hazinesi bilgi olup yoksulluğa ve cahilliğe karşı mücadelesinde geri durmayan, meyvesi sevgi olan bir toplumdur. Doğayı, suyu, ateşi, toprağı ve cümle canlıya sevgi ile bakar.

Gaziemir’de kapıya çarpı nefreti atanlar, eğer içeriye normal bir kapı çalma ile misafir olsalardı sevgi ve insanlık görürlerdi.

Öncelikle belirtmek isteriz ki, olayın ortaya çıkış nedeni ne olursa olsun, Alevi insanımıza yapılan bu gayri ahlaki saldırı açıkça bir nefret suçunun tezahürüdür.

Bugüne kadar yapılan açıklamalar, olayın bir nefret suçu olduğu gerçeğini görmezden gelip, saldırıyı basit bir asayiş olayına indirgemeye çalışsa da, hala bu tür eylemlere girişilebiliyor olması da, Alevilere karşı istikrarlı şekilde devam eden ve failler cezalandırılmazsa ayrımcı politikaların devam edeceği ve ilerde telafisi imkânsız zararlar olacağı aşikârdır.

Gaziemir'de yaşanan saldırı vesilesiyle olayın mağduru olan ailemiz başta olmak üzere, toplumumuzun aydınlık yüzü Alevi yurttaşlarımıza canlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyor. Söz konusu aşağılık saldırıyı kınıyoruz. Bir an önce fail veya faillerinin bulunması ve yargı önüne çıkarılmasını istiyoruz” denildi.