Sanat Sokağı’nda bir kıraathanede düzenlenen aday tanıtım toplantısına Türkiye Komünist Hareketi Genel Başkanı Aysel Tekerek, TKP MK Üyesi Mehmet Kuzulugil, Sibel Özbudun, Temel Demirer, Sosyalist Meclisler Federasyonu Temsilcsi Erdal Ataş, belediye başkan adayları ile yurttaşlar katıldı.

Toplantıda konuşan SMF Temsilcisi Erdal Ataş, “Başaracağımıza, halkımızla birlikte daha ileri mevzilere ilerleyeceğimize inanıyoruz. Bütün yoldaşlarımıza, 5 alan da dahil olmak üzere bizim desteklediğimiz tüm diğer ittifak güçlerinin sahiplenmiş olduğu diğer belediye ve yerel yönetimlere ilişkin sürdürülen mücadeleleri de sahiplenerek hepimize başarılar diliyorum” dedi.

Toplantıda, DDHD Hozat Belediye Başkan Adayı Yılmaz Cesur, Pülümür Belediye Başkan Adayı Birgül Çiçek Ateş de birer konuşma yaptı.

Toplantıda konuşan Fatih Mehmet Maçoğlu ise; Ovacık’ta yapılan çalışmalardan bahsederek, “Aslında biz daha emekliyoruz. Ovacık’tan başlayan bu meseleyi biraz daha ileri taşıyıp Dersim’e ve sonra da Türkiye’ye taşıyabiliriz. Sadece cüret etmek, kuşanmak gerek. Biz de kuşanıyoruz” diye konuştu.

DDHD, merkezden Fatih Mehmet Maçoğlu, Ovacık’ta Hayati Güngören, Pülümür’de Birgül Çiçek Ateş, Mazgirt’te Derya Öz, Hozat’ta ise; Yılmaz Cesur’u aday gösterdi.

Haber: Kadir MERKİT