Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği Başkanı Ali KENANOĞLU’nun çocuğunun zorunlu din dersinden muhaf tutulması yönünde açtığı ve kazandığı davada İstanbul Valiliğince yapılan karar düzeltme istemi ile kararın iptali başvurusu Danıştay 8. Dairesi tarafından reddedildi.

Kenanoğlu, davasının zorunlu din dersine dava açan Aleviler lehine iç hukukta lehte sonuçlanan ilk dava olduğuna dikkat çekti. Uzmanlara göre mahkemenin verdiği yürütmeyi durdurma kararı sadece Kenanoğlu’nun çocuğunu bağlamakla birlikte emsal teşkil ettiği için önemli.

Ali Kemal ERDEM / AHT – HABERTURK GAZETESİ  - 1 MART 2010

Valiliğin Karar Düzeltme istemi reddedildi

Ali KENANOĞLU tarafından çocuğunun zorunlu din dersinden muaf tutulması yönünde açtığı ve kazandığı davada İstanbul Valiliği Karar Düzeltme İsteminde bulunmuş ve kararın iptalini istemiştir.

Bu istem Danıştay 8.dairesi tarafından 16.12.2009 günü karar bağlanarak ret edilmiştir. Karar Ali Kenanoğlu’na 26 Şubat 2010 tarihinde tebliğ edildi.

Böylelikle Ali KENANOGLU’ nun çocuğunun din dersi almasını isteyen T.C Hükümetinin iç hukukta tüm istemleri ret edilmiş olup, AİHM ne başvurma yolu açılmış oldu.

Şimdi Hükümetimizin Ali KENANOGLU’ nun çocuğunun din dersi alması için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine müracaat edip edilmeyeceği merakla beklenmektedir.