Erzincan’da Cumhuriyet Savcısı olan bir kişi ile köy korucusunun geçtiğimiz Pazar günü Dersim’in Pülümür İlçesi’ne gelerek koruma altındaki dağ keçisini vurdukları iddia edildi.

İddiaların kamuoyuna yansıması üzerine CHP Dersim Milletvekili Polat Şaroğlu sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı.

Şaroğlu paylaşımında, “İlimiz Pülümür sınırları içerisinde dün yaşanan olayda, Erzincan'da görev yapan bir kamu görevlisi ile köy korucusunun yasa dışı avlanırken bir dağ keçisini yaraladıklarına, yöre halkı tarafından şahit olunmuştur.

Uzunca bir süredir hassasiyetle üzerinde durduğumuz ve bölge halkının kutsal olarak kabul ettiği dağ keçilerine, özellikle duyarlılık göstermesi ve örnek olması gereken kamu görevlisinin sorumsuzca davranarak, koruma altında bulunan masum bir canlıyı hedef alması kabul edilmezdir.

Konuyu Meclis gündemine taşımakla beraber, adli ve idari boyutlarının bizzat takipçisi olacağımın bilinmesini isterim” ifadelerine yer verdi.

EMEP DE AÇIKLAMA YAPTI

Emek Partisi Dersim İl Örgütü Doğa ve Çevre Komisyonu da konuya ilişkin bir açıklama yaptı.

“Avcının sıfatına bakılmaksızın karşı durmaya çağırıyoruz” başlığıyla yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: “Dersim’de halkın kültürel mirası olan bir dağ keçisi, sokağa çıkma kısıtlamasının yaşandığı pazar günü Pülümür’de Kırkmeşe ile Büyükçeşme arasında iddialara göre kamu görevlileri tarafından katledilmek istendi. Yöre halkından aldığımız bilgilere göre, vurulan dağ keçisinin yaralı olduğu ve kurtarma çalışmalarının başladığı bildirildi. Görevlerini kendileri için bir zırh olarak kullanan kamu görevlilerinin daha önce de Çemişgezek-Aliboğazı alanlarında ve başkaca alanlarda avlanma faaliyetlerinde bulunduğunu biliyoruz. Üstelik bu kamu görevlileri, yöre halkını ve avlanma karşıtı olan duyarlı vatandaşları tehdit etmişlerdir. Bu kamu görevlileri de görevlerini kötüye kullanmış ve yöre halkı için önemli kültürel değerlere sahip dağ keçilerini avlamak istemişlerdir. Bu olaya adı karışan kamu görevlileri derhal görevlerinden alınmalı ve haklarında yasal işlem başlatılmalıdır. Avcılığa avcının ‘sıfatına’ bakılmaksızın halkımızı duyarlı olmaya ve karşı durmaya çağırıyoruz.