Konuya ilişkin parti binasında basın açıklaması yapan Nursen Cömert, il başkanlığına aday olduğunu daha önce ilçe kongrelerinde ilan ettiğini belirterek, “Ben, CHP’ye gönül vermiş biri olarak her zaman partimizin emrinde bir nefer olarak sonuna kadar çalıştım, çalışmaya devam edeceğim” dedi.

Merkez ilçe başkanının yetkisini kötüye kullanarak kendisini il kongre delegesi yapmadığını iddia eden Cömert, “Oysa mevcut il başkanımız Pülümür’de il delegesi olarak seçilip gelmiştir. İlçe başkanı kendi yetkisini partili arkadaşlara vererek yetkisini kötüye kullanmıştır. İlçe başkanı il delege listesini yapması gerekirken başkaları listeyi yaparak yetkisini elinden almıştır. Seçilen 20 delegeye bunlar bizim askerlerimizdir denmiş ve bu delegeler bir adaya oy vermeleri için seçilmiştir. İlçe başkanı bizi çağırıp da bize delegeler hakkında bilgi vermemiştir. İlçe başkanı taraf olmuş, başkanlığı şaibeli duruma düşmüştür. Yapılacak il başkanlığı seçimi adil bir seçim olmaktan çıkmıştır” diye konuştu.

Tek kadın aday olduğuna vurgu yapan Nursen Cömert, “CHP il teşkilatında kadınlara yer yok diyen anlayışa karşı bizler sonuna kadar kadınlar olarak tüm seçimlerde en öndeyiz. En çok çalışanız ancak takdir edilmiyoruz. Koltuk peşinde, vekillik peşinde koşanların bu partiye verecekleri bir şey yoktur. CHP’nin acil bir şekilde dava partisi olması gerekiyor. Bunun için ideolojik donanıma sahip, inançlı dava insanlarına ihtiyaç vardır. Takdir delege arkadaşlarıma aittir” şeklinde konuştu.