Pertek İlçesi’ne bağlı Pınarlar Köyü’nde gerçekleşen dağıtıma, kampanya yürütücülerinin yanı sıra belediye başkanları, milli eğitim yetkilileri, okul idarecileri ve veliler katıldı.

İsviçre’de yaşayan Dersimli Şair ve oyuncu Baydar Özcan “Çocuklar Üşümesin Diye Elele Kampanyası” kapsamında Pertek İlçesi'ne bağlı Pınarlar Köyü’nde bulunan Gaziosmanpaşa İlkokulu ile Pınarlar Ortaokulu’nda eğitim gören 150 öğrenciye mont, bot ve çorap hediye etti.

Hediyelerin dağıtımı öncesinde okulun toplantı salonunda düzenlenen etkinlikte konuşan şair ve Kampanya Yürütücüsü Baydar Özcan, 1980 yılında yerleştiği İsviçre’de ilk olarak UNICEF için çalıştığını söyledi. 1990 yılına kadar Afrika’daki çocuklar için düzenlenen organizasyonlarda yer aldığını belirten Özcan, “1990 yılında Uluslararası Kültür Köprüsü’nü kurarak çalışmalar yürüttüm. 2015 yılında da zamanımın bir bölümünü geçirdiğim Muğla Bodrum’da Sokak hayvanları için barınak projesinin yanı sıra engelli çocuklar için çalışmalar yürüttüm. Şimdi de buradayım. Benim amacım bir ses olabilmek” dedi.

Kampanyaya destek veren Avukat Ayşegül Aldemir de etkinlikte öğretmen ve velilere “Affetmek” konulu bir sunum gerçekleştirdi.

Sunumun ardından Kampanya Yürütücüsü Baydar Özcan ile Kampanya Gönüllüsü Avukat Ayşegül Aldemir’e plaket verildi.

Pertek Belediye Başkanı Ruhan Alan, Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ali Ekber Küçük, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Kemal Zihni Çağdaş, Pınarlar Ortaokulu Müdürü Cafer Akay’ın katıldığı etkinlikte kampanya yürütücüleri sınıfları gezerek öğretmen ve öğrencilerle sohbet ettikten sonra okuldan ayrıldı.

img_5544.jpgimg_5548.jpgimg_5535.jpgimg_5560.jpg

img_5557.jpgimg_5561.jpg