Bazı vatandaşların da destek verdiği açıklamada konuşan Duran, “Son 3 yılda 13 bin çocuk cinsel istismara ve tecavüze mağrur kalarak ölmüş veya acımasızca öldürülmüştür. Bizler ne kadar sessiz kalırsak o kadar ve daha fazla Eylüller, Leylalar, AyşeIer daha nice çocuklarımız taciz tecavüzden ölecektir. Buradan meclise de vekillere sesleniyorum. Çocuk cinayetlerini bir an önce durdurun. Diyanet tarafından atanmış hacı, hocaların akla ziyan vaazlar vermelerini sonlandırın” dedi.

Kendisinin de bir anne olduğunu belirten Duran ” Anneler ağlamasın çocuklar ölmesin istiyoruz. Adalet bu sapıkların cezasını versin. Bunların göz yumarsak şeriat gelecek, idam gelecek bu bir dayatmadır bu tür oyunlara gelmeyin. Bir kız çocuğu 7 yaşında kafasını kapatacakmış 9 yaşında reşitmiş evlenmesinde bir sakınca yokmuş. Sizler neyin kafasını yaşıyorsunuz anlamış değiliz. Bizler artık sokakta kadınlar olarak kendimizi güvende hissetmiyoruz. Çünkü yarın başımıza neyin geleceğini bilmiyoruz. Otobüste tacize, asansörde tecavüze; okullarda istismara mağrur kalıyoruz “diye konuştu.

Dersimli olmaktan bir kez daha gurur duyduğunu dile getiren Duran “Dersim’de bu tür olaylarla karşılaşmadık ama sessiz de kalmadık. Dün nasıl Uğur Mumcu olduysak Hrant Dink olduysak Madımak’ta yandıysak Maraş’ta, Çorum’da katledilip öldüysek bu günde burada Eylül olmaya Leyla olmaya geldik. Bu vahşilere, sapıklara durun demek için sesimizi duyurmaya geldik. Bu sapıklara hayvan dersek hayvana hakaret olur” şeklinde konuştu.

cocuk-istismarina-tek-kisilik-tepki-(2).jpg