SERHAT OZAN YILDIRIM

Pertek ilçesinde lise öğrencisi 14 yaşındaki bir kız çocuğu, okulun yakınlarında bir bölgede iki kişinin cinsel istismarına maruz kaldığını yakınlarına anlattı. Yakınları, karakola giderek kişiler hakkında şikayetçi oldu. Şikayetin ardından, Pertek Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Mağdur çocuğun ifadesi sonrası soruşturma genişletildi. Pertek Cumhuriyet Savcılığı'nın başlattığı soruşturma sonucunda ilçe ile Tunceli merkezde daha fazla mağdur olduğu ortaya çıktı. Pertek Emniyet Müdürlüğü, cinsel istismar mağduru 13 ve 14 yaşındaki iki kız çocuğunu tespit etti. Çocuklar, Pertek Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı ile Elazığ Aile ve Sosyal Hizmetler il Müdürlüğü bünyesindeki Çocuk İzleme Merkezi'ne sevk edildi.

GÖZALTINDA ALINANLARIN BİLGİ VERMESİ SONRASI GÖZALTI SAYISI 8’E YÜKSELDİ

Elazığ Çocuk İzleme Merkezi'ne götürülen iki kız çocuğunun burada alınan ifadelerinde elde edilen bilgilerde sonucunda ilk olarak 4 şüpheli gözaltına alındı. Pertek İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri alınan 4 kişinin verdiği bilgilerde 2 kız çocuğuna 4 kişinin daha cinsel istismarda bulunduğunun tespiti sonrası gözaltı sayısı 8’e yükseldi.

8 kişinin yaşı reşit olmayan kız çocuklarına cinsel istismarda bulunmaktan dolayı savcılıktaki sorguları devam ederken soruşturmaya gizlilik kararı verildiği öğrenildi. Emniyet kaynakları, gözaltı sayısının artabileceğini belirtiyor.