“Atatürk’ün Manevi Hatırasına Alenen Hakaret, Halkı Kin ve Düşmanlığa Sevk Etme” iddiasıyla Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuran il Başkanı Çelik, konuya ilişkin şunlara kaydetti:

28 Mayıs 2021 tarihinde İstanbul ilinde Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımı ile Taksim Cami‘nin açılış töreni gerçekleştirilmiştir. Caminin açılış töreninin ardından Cuma namazı kılınmıştır.

Cuma Namazında şikâyet olunan Üsküdar Cami İmamı Mustafa DEMİRKAN tarafından cemaate vaaz edilen hutbe sırasında Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret edilmiştir. Şikâyet olunan tarafından işlenen bu suç; televizyon programlarında yayınlanarak aleniyet kazanmıştır.

Cuma Namazı Hutbesinde şüpheli tarafından ‘’… Öyle bir zamana geldi ki bir asır gibi zaman içinde ezan ve namaz yasaklandı ve müze haline çevrildi. Bunlardan daha zalim ve kâfir kim olabilir …’’şeklinde ifadeler kullanmıştır.

Şüpheli Atatürk’ün manevi şahsiyetine hakaret etmekle yetinmemiş; Mustafa Kemal ATATÜRK ve onun izinden giden herkesi din düşmanı ve dinsiz olarak göstermeye çalışmış halkın geri kalan kesimini de bu kesime karşı kin ve düşmanlığa sevk etmeye çalışmıştır.

Şüpheli Atatürk ‘ün manevi şahsiyetine alenen hakaret etmiştir. Şüpheli kasıtlı bir şekilde Atatürk’ü dine zarar veren bir insan olarak göstermeye çalışmış ce bu sayede halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme suçunu alenen işlemiştir.

Yargıtay 4.hukuk Dairesi’nin 23/05/2021 tarih,1994 /8758 Esas ve 1995/4355 Karar sayılı kararında ‘’Anayasa’nın 176 Maddesi gereğince başlangıç kısmı, Anayasa metni kapsamındadır. Başlangıç kısmının üç, on ve on birinci paragrafları şöyledir; Anayasa, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu ölümsüz önder ve eşsiz kahraman Atatürk’ün belirlediği milliyetçilik anlayışı ve O’nun inkılap ilkeleri doğrultusunda; anlaşılmak, sözüne ve ruhuna bu yönde saygı ve mutlak sadakatle yorumlanıp uygulanmak üzere, Türk milleti tarafından, demokrasiye aşık Türk evlatlarının vatan ve millet sevgisine emanet ve tevdi olunur. Anayasa bayrakta olduğu gibi Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyetindeki yerini belirlemiş; Türk evladı ile bağlantısını kurmuş ve O’na karşı görevlerini ise vatan ve millet sevgisine emanet etmiştir.