En kutsal hakkın yaşamak ve iş hakkı olduğunun belirtildiği açıklamada, işsizliğin had safhaya vardığı günümüzde evine aş götürme çabası içinde olan milyonların olduğu belirtildi.

21 Nisan günü 35 yaşındaki Mehmet Özdemir’in öldürülmesi olayına değinilen CHP açıklamasında, “Şu bilinmelidir ki bir öğretmeni bir işçiyi, bir köylüyü kim olursa olsun hiçbir kimseyi öldürmeyi haklı kılacak gerekçe yoktur ve de savunulamaz. Bugün öldürenlerin yarın öldürülecekleri muhakkaktır. Biz diyoruz ki hiçbir insanımız ölmesin ve öldürmesin.

O güzel vadilerimiz, kanla, gözyaşlarıyla sulanmasın, o vadiler barış, huzur ve kardeşliğin buluştuğu yol ve mekanlar olsun.

Dün Şükrü Abay bugün de Mehmet Özdemir’i katledenler bilsin ki emperyalist, kapitalist ülkelerin oyun ve senaryoları gün ve gün deşifre oluyor.

Yıllardan beri Ortadoğu halklarını birbirine kırdırarak ülkelerin yer altı ve yer üstü zenginliklerini tarumar etmekle yetinmeyip, ürettikleri yeni silah ve teknolojilerle milyonlarca kardeş kanı akıtmaktadırlar. Ülkemizde de yıllardan beri bu senaryonun bir parçası olarak on binlerce genç ve güvenlik görevlisi bu emperyalist oyunun kurbanı oldular.

Yazık günah değil mi ey insanlık?

Bu ülkede demokrasiyi en ileri seviyeye yükselterek bir arada kardeşçe ve sonsuza dek yaşamamız için hiçbir gerekçe yoktur.

Bırakın emperyalist kapitalist ülkelerin bir planı olmayı, ekonomik ve siyasal yönden tam bağımsız bir Türkiye’nin Türk ve Kürt halkının birlik, beraberlik ve kardeşliğinin sonsuza dek yaşamasının tuğlalarını döşeyelim.

Dersim halkı artık ilinde, bölgesinde ve ülkesinde kan, gözyaşı, terör değil huzur istiyor.

 Bu böyle bilinmeli. Tüm işçi ve emekçilerin başı sağ olsun” ifadelerine yer verildi.