CHP Tunceli İl Başkanlığı’nda düzenlenen açıklamaya İl Başkanı Ali Rıza Güder’in yanı sıra partililer de katıldı.

Açıklamada Can Dündar’a yönelik saldırıyı ve hakkında verilen hapis cezasına değinen İl Başkanı Ali Rıza Güder, “Can Dündar’a yapılan suikastın hedefi özgür basın ve demokrasimizdir. Faili ise elinde silah tutan o aşağılık mahluk değil, Türkiye’de mesleğini yaptığı için hapiste olan gazeteci yoktur diyen basın hürriyetinden bihaber hukuk mesleğinin yüz karası Adalet Bakanıdır; fail yanında çapulcu bir güruhla gazeteleri basan bir şehir eşkıyasını önce milletvekili sonra bakan yardımcısı yaparak basına karşı şiddet ve terörü meşrulaştıran AKP Hükümetidir; fail tek suçu mesleğini yapıp gerçeği ortaya çıkarmak olan, cesur ve onurlu bu iki gazeteciyi, Can Dündar ve Erdem Gül’ü adeta şeytanlaştırıp neredeyse hedef gösteren ve bu katilleri cesaretlendiren Recep Tayyip Erdoğan’dır” dedi.

Can Dündar ve Erdem Gül’e MİT tırları haberi nedeniyle verilen cezalara da vurgu yapan Güder, “Bu iki haysiyetli ve dürüst adamın önünde saygı duruşunda bulunmak ve özgürlük bayrağını taşımak için bu meydandayız. Can Dündar ve Erdem Gül’e önce bir meczup sonra ise yargı eliyle yapılan suikastleri lanetliyor ve kınıyoruz” diye konuştu.

Ak Parti’nin kongreye gitmesi ve Davutoğlu’nun başbakanlığı bırakacak olması hakkında da açıklamalarda bulunan CHP İl Başkanı Ali Rıza Güder, “Türkiye’de yaşanan olgu bir “sultan özentisinin” güç yoluyla demokrasiyi lağvedip saltanat ilan etme girişimidir. Ve bu darbe girişimine karşı ağzından milli irade kavramını düşürmeyen Ahmet Davutoğlu isimli adamın tek yapabildiği evine kaçmak olmuştur. Ve gerçek şudur ki bu gün ülkemiz halkı başarısız olduğu için değil liderlerinin başarısızlığı yüzünden sıkıntıdadır. Kendi büyüklüğüne layık olan liderlere ihtiyacı vardır bu ülkenin. Bu ülkede artık yeni bir Hükümetin ve yeni bir liderliğin vakti gelmiştir. Biz Cumhuriyet Halk Partisiyiz. Biz özgürlük ve vicdan cephesiyiz ve gücün nihai kaderinin vicdan karşısında diz çökmek olduğunu biliriz. Bu ülkede özgürlüğün suikaste uğramasına izin vermeyiz. Cumhuriyete kastedip saltanat peşine düşenler karşılarında bizi bulurlar. Bugün de yarın da sonsuza dek” şeklinde konuştu.