CHP İl Başkanı Ali Mustafa Çelik, Nazımiye Belediye Başkanı Cafer Kırmızıçiçek ile partililerin katıldığı ve Sanat Sokağı’nda gerçekleşen açıklamada, haksız, hukuksuz yargı kararlarının temeli adalet olması gereken devlete olan güveni sarstığı belirtildi.

Açıklamada konuşan İl Başkanı Ali Mustafa Çelik, “Bugün yargı sistemimiz iktidarın baskı aracı haline dönüştürülmüş durumdadır.

Bunun en açık örneklerinden biri de 23 Haziran günü Canan Kaftancıoğlu’na verilen haksız ve hukuksuz cezadır.

CHP İstanbul il başkanımız Sayın Canan Kaftancıoğlu, 8-9 yıl önce sosyal medyada yaptığı bazı paylaşımlar gerekçe gösterilerek, İstanbul 37. Ağır ceza mahkemesi tarafından yargılandığı davada 9 yıl 8 ay 20 gün hapis cezası ile cezalandırılmıştır.

İstanbul il başkanımız Canan Kaftancıoğlu hakkında verilen bu karar 23 Haziran 2020 tarihinde istinaf mahkemesince de onanmıştır” dedi.

Kararı, Türkiye hukuk tarihi açısından utanç vesikası olarak nitelendiren Çelik, “Bu karar, İstanbul seçimlerinin 1.yıl dönümü olan 23 Haziranda açıklaması, artık sandıktan ümidini kesen iktidarın intikamcı anlayışının açık bir göstergesidir.

Bu karar hukuki dayanaktan yoksun olup tamamen siyasi bir karardır. Aynı zamanda yargının ne denli siyasallaştığının açık bir kanıtıdır.

31 Mart yerel seçimlerinde bu ülkenin duyarlı insanları adalet istediğini, kamu kaynaklarının peşkeş çekilmesinden, yolsuzluklardan bıktığını net bir şekilde ortaya koymuştur.

Son yerel seçimler iktidar yürüyüşümüzün başarılı sonuçlanacağını gösteren işaret fişeğidir. Kimsenin şüphesi olmasın adalet ve iktidar yürüyüşümüz tüm hızıyla sürecektir.

Bu karar İstanbul belediye seçimlerini kaybeden AKP iktidarının seçimi kazanan CHP ve Canan Kaftancıoğlu’ndan intikam alma girişiminin açık bir göstergesidir” diye konuştu.

İktidarın kendisi gibi düşünmeyenleri mahkemeler eliyle dizayn etmeye çalıştığını iddia eden İl Başkanı Ali Mustafa Çelik, “FETÖ ile boy boy resimler çeken onu yere göğe sığdırmayan bazı siyasilerin ve bürokratların sosyal medya paylaşımlarına dokunulmazken, hırsızlara, katillere, yolsuzluk yapanlara, kadın ve çocuk istismarcılarına af çıkarılırken, Canan Kaftancıoğlu’na bundan 8-9 yıl önceki paylaşımlarını cezalandırmak hukuktan uzak adaletsiz bir karardır.

Devletin temeli adalettir. Adaletin terazisi şaşmıştır.  Adaletten, Haktan, Hukuktan uzaklaşan Devlet, devlet olma vasfını yitirir.

Bakınız yazar, düşünür Ukrayna eski devlet başkanı Zelensky yargıçlara bu konuda nasıl bir tavsiyede bulunuyor:

‘’ Odalarınızda resmimin asılmasını istemiyorum. Devlet başkanı ikona değildir, idol değildir. Odalarınıza benim resmimin yerine çocuklarınızın resimlerini asın ve ne zaman bir karar alacak olursanız onların gözlerine bakın.’’

Buna bugünlerde ülke olarak, toplum olarak ne kadar çok ihtiyaç duyduğumuzu ifade etmek istiyorum.

Tüm baskı ve tehditlere karşı toplumsal barışımız ve kardeşliğimiz için,

 Adalet için, Cumhuriyet ve demokrasimiz için,

Ülkemiz ve halkımız için daha çok çalışmaya devam edeceğiz.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak bedeli ne olursa olsun bütün üyelerimize, parti örgütümüze sahip çıkacağız” şeklinde konuştu.

Çelik, konuşmasının son bölümünde Kaftancıoğlu’na verilen haksız ve hukuksuz cezayı kabul etmediklerini belirterek, Kaftancıoğlu’nun yanında olduklarını söyledi.

ozan4184-vert.jpg