Seyit Rıza Meydanı’nda düzenlenen açıklamada konuşan CHP Dersim İl Başkanı Ali Rıza Güder, patlamada hayatını kaybedenleri saygıyla andıklarını söyledi.

Keder, çaresizlik ve öfkeyi bir arada yaşadıklarını söyleyen Güder, “Suriye ve Irak’ta insan kalbi yiyen, insanların başını kesen, kadınları köle pazarlarında satan IŞİD ve El Nusra isimli kardeşlerine silah taşıyan; yardım malzemesi diye sınır ötesine ağır silahlar gönderip Suriye’deki savaşı körükleyen; Cemal Nasır kompleksi ile Ortadoğu’nun ağabeyliğine soyunup kendince muhalifleri örgütleyip Suriye’ye musallat olan; işe yaramayınca mantığının ve ülkesinin sınırlarını zorlayarak El Nusra, Horasan, Ahrar Al-Sham gibi örgütlere kucak açaraka bu onurlu ülkeyi adi teröristlerin yol geçen hanına çeviren hükümetedir öfkemiz” dedi.

chp_ic-009.jpgHükümete seslenen İl Başkanı Ali Rıza Güder, “Kürt düşmanı, Türkmen düşmanı, Şii düşmanı, Hristiyan düşmanı, Ezidi düşmanı bütün insanlığın düşmanı tüm bu soysuzların cephesinde “ırkçılığın ve mezhepçiliğin süngüsü” olmayı bırakıp artık mazlumların safında “Demokrasinin cephaneliği” olmayı seçmelidir” diye konuştu.

Güder IŞİD’i kast ederek, “Bu soysuzlar çetesine karşı askeri güç son haddine kadar kullanılmalı, ülkemiz IŞİD’e karşı uluslararası koalisyonun en temel unsuru olmalı, terörizme karşı direnen gruplara gereken her türlü destek verilmeli ve bu adi örgüte darbe üzerine darbe vurulmalıdır. Ta ki güç vicdan karşısında diz çökünceye kadar” şeklinde konuştu.

Açıklamanın ardından alkışlarla saldırıyı protesto eden CHP’liller daha sonra sessizce dağıldı.