SERHAT OZAN YILDIRIM

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla ilin sorunlarını dinlemek için Genel Başkan yardımcısı Ali Öztunç başkanlığında Bursa milletvekili Orhan Sarıbal, İstanbul milletvekili Sezgin Tanrıkulu, İzmir milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Ankara milletvekili Nihat Yeşil, Bursa milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Aydın milletvekili Hüseyin Yıldız, Uşak milletvekili Özkan Yalım, Candan Yüceer, Hatay milletvekili Serkan Topal, Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Tunceli milletvekili Polat Şaroğlu, parti meclisi ve disiplin kurulu üyelerinden oluşan kalabalık bir heyet Tunceli’ye geldi.

‘BAKAN MI SİTCOMCUMU, KOMEDYEN Mİ’

Sanat Sokağı’nda vatandaşlarla ve partililerle bir araya gelen heyet daha sonra basın açıklaması gerçekleştirdi. CHP Genel Başkanı Ali Öztunç, maliye bakanı Nüreddin Nebati’ye komedyen diyerek“ Genel başkanımız Kılıçdaroğlu’nun hemşerilerine çok selamı var. Biz CHP olarak Türkiye’nin dört biryanında çalışma yürütüyoruz. Kuzeyden doğuya Edirne’den Kars’a, Hatay’dan Muğla’ya, Muğla’dan Diyarbakır’a kadar milletvekillerimiz ve parti meclis üyelerimizle çalışma yapıyoruz. Bugün 15 milletvekili ve parti meclisi üyesi arkadaşlarımızla birlikte Tunceli’ye geldik şu saatlerde Genel Başkanımız 25 milletvekiliyle Ordu’da. Ülke çok kötü durumda, ekonomi bitmiş durumda. Her gün zam geliyor sevgili Tunceliler. Akşam yatıyorsunuz zam, sabah kalkıyorsunuz zam. Tayip Erdoğan gece rüyasında zam görüyor sabah zam yapıyor. İktidarlar içerisinde milletini düşünmeyen bu kadar zam yapan bir iktidar olmamıştır. Bunu yaparken yanında bir komedyen var biliyorsunuz oda maliye bakanı Nebati. Bakan mı sitcomcumu, komedyen mi bilmiyorum. Bazen düşünüyorum bakan Nebati’yi alsalar maliye bakanlığı koltuğundan alsalar Güldür Güldür şova götürseler birebir yapar çünkü komedyen gibi adam. Geçen sene göreve geldikten 25 gün sonra yani 21 Aralıkta bir açıklama yaptı. Dedi ki şöyle gözlerinizi kapatın altı ay uyuyun, altı ay uyandıktan sonra başka bir Türkiye olacak. Altı ayın dolmasına 18 gün var. Ey Nebati hala uyuyor musun. Her şey kötüye gidiyor sen hala uyuyor musun. Nebati geldiğinde dolar 13 lira 48 kuruş, bugün 17 lira 20 kuruş. Ey nebati sen geldiğinden beri yüzde 30 dolar artmış” dedi.

‘ERDOĞAN ADAY MISIN’

Ali Öztunç, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın erkem seçim kararı alarak adaylığını açıklamasının ardından millet ittifağının cumhurbaşkanı adaylığını açıklayacağını belirterek, “ Erdoğan ikide bir diyor ya Genel Başkanımıza aday mısın diye sanane Erdoğan. Erdoğan sen aday mısın. Tayip Erdoğan aday olmayacak diye Ankara’da söylentiler var. Hadi çık açıkla Erdoğan cumhurbaşkanı adayı mısın değil misin. Aday sen misin yoksa damadın mı. Damadınsa hangi damadın aday. Yada sen çekilip Bahçeli’yi mi aday göstereceksin. Bu soruların devamı gelir. İkide bir bize soruyor adayı mısın değil misin diye. Erdoğan adayını açıklasın, seçim kararını alsın sandığını getirsin işte o zaman görecek millet ittifağının cumhurbaşkanı adayı kimmiş. Türkiye’nin 13’üncü cumhurbaşkanı kim olacakmış görsün. Kararı alsın adayı görsün. Tunceli’den çağrı yapıyoruz. Ey Erdoğan yüreğin yetiyorsa cesaretin varsa Kasımpaşalıyım diyorsun ya harbi Kasımpaşalıysan getir sandığı getir erken seçimi bakalım Kasımpaşalımısın yoksa cesaretini mi yitirdin” diye konuştu.

‘TUNCELİ’DE 100’ÜN ÜZERİNDE MADEN RUHSATI VERİLMİŞ’

Tunceli’ye 100’ün üzerinde maden ruhsatı verilmesine tepki gösteren Öztunç, “Burası Türkiye’nin coğrafyası en güzel olan yerlerinden biri. Endemik türleri, vadileriyle, yaylalarıyla, inanç merkezleriyle Tunceli gerçekten her yıl milyonlarca turisti çekebilecek bir bölge. Fakat hükümet ne yapıyor. Sahilleri, koyları ve ormanları sattılar 128 milyar doları buharlaştırdılar, hazinede para bırakmadılar şimdi gözünü Tunceli’ye diktiler. Ne yapıyorlar Tunceli’yi maden sahalarına açıyorlar. Yüzün üzerinde maden ruhsatı verilmiş. Yazıktır, günahtır. Maden ruhsatını verdiğin yer inanç merkezi kardeşim. Bir toplumun kutsal gördüğü Munzur’a nasıl yaparsın bunu” şeklinde konuştu.

Öztunç konuşmasının sonunda “ El ele verelim, saraydakini indirelim, genel başkanımızı Çankaya köşküne çıkartalım” ifadelerine yer verdi.